Hrvatski sveci i blaženici Iris Mihatov Miočić u Đakovu

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić bit će otvorena u subotu 9. prosinca 2023. godine u prostorima Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Svečanost započinje u 11.00 sati. U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml., Stanko...

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić bit će otvorena u subotu 9. prosinca 2023. godine u prostorima Spomen-muzeja biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu. Svečanost započinje u 11.00 sati.

U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml., Stanko Špoljarić, povjesničar umjetnosti, mr. Tadija Crnjak voditelj Spomen – muzeja. Izložbu će otvoriti mons. dr. sc. Đuro Hranić, đakovačko osječki nadbiskup.

Organizator izložbe je Galerija “Martin Borković” Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „ Dr. Stjepan Kranjčić“.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić suvremeni je likovni

prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana. Izložba je dosad bila postavljena u Gradskom muzeju Križevci, u samostanu franjevaca konventualaca u Puli, u interpretacijskom

centru katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“ Šibenske biskupije u Šibeniku, u svečanoj dvorani “Ivan Pavo II.” sisačkog Velikog kaptola, u Galeriji Martin Borković Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u dominikanskom samostanu „Blaženog Augustina Kažotića“, na zagrebačkoj Pešćenici, u Muzeju grada Pakraca, u prostorima Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, u Veloj crikvi – Assunta u Rijeci i u crkvi svetog Josipa na splitskom Mertojaku i u prostorima Udruge Zelene i plave Sesvete u Sesvetama.