Nedjeljna čitanja

16. nedjelja kroz godinu

Bijahu kao ovce bez pastira. Mk 6, 30-34 U ono vrijeme: Apostoli se skupe oko Isusa i izvijeste ga o svemu što su činili i naučavali. I reče im: »Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo.« Jer mnogo je svijeta dolazilo i odlazilo pa nisu imali kada ni jesti.

 

U ono vrijeme: Apostoli se skupe oko Isusa i izvijeste ga o svemu što su činili i naučavali. I reče im: »Hajdete i vi u osamu na samotno mjesto, i otpočinite malo.« Jer mnogo je svijeta dolazilo i odlazilo pa nisu imali kada ni jesti. Otploviše dakle lađom na samotno mjesto, u osamu. No kad su odlazili, mnogi ih vidješe i prepoznaše te se pješice iz svih gradova strčaše onamo i pretekoše ih.

Kad iziđe, vidje silan svijet i sažali mu se jer bijahu kao ovce bez pastira pa ih stane poučavati u mnogočemu.

 Riječ Gospodnja.

Isus šalje svoje učenike da otpočinu malo. Zaključujemo da je rad s ljudima posao koji zahtjeva odmor. Dakle, iscrpljujući posao poput drugih poslova koje čovjek čini. S druge strane onaj koji govori u ime Božje, tražena je osoba i ne može se lako sakriti. Unatoč toga što je umoran, kada vidje da toliko čeznu za Bogom, odnosno, duhovnim odmorom i osvježenjem, Isus prekida odmor i predaje se ponovno tim istim ljudima. Bog ima razumijevanje i za one koji "rade u njegovo ime" i za one koji ga traže. Da velik je i dobar naš Bog, korisno si je to češće posvješćivati i u ovim vrućim ljetnim danima odmora!

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.