Najave

Ljetni radni kamp u Samoborskom gorju

Radni ljetni kamp udruge Ekosspiritus, HPD-a sv. Patrika iz Samobora te mladih koji se okupljaju u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu održat će se od 12. do 16. srpnja 2016. u Samoborskom gorju. Pozvani su i svi ostali sudionici koji žele biti u radno – molitvenom ozračju u Samoborskom gorju.

Radni ljetni kamp udruge Ekosspiritus, HPD-a sv. Patrika iz Samobora te mladih koji se okupljaju u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu održat će se od 12. do 16. srpnja 2016. u Samoborskom gorju. Pozvani su i svi ostali sudionici koji žele biti u radno – molitvenom ozračju u Samoborskom gorju.

Nakon ljetnog kampa u Gunji, 2014. godine, te ljetnog kampa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, pozivamo vas na treći radni kamp, ovaj puta u Samoborsko gorje. Cilj nam je urediti prilazne putove te očistiti potok uz Cerinski vir, najljepši slap Samoborskog gorja.

Te davne, 1927. godine, samoborski su planinari, spuštajući se iz Mesićeve kuće na Japetiću, predvođeni tadašnjim predsjednikom Stjepanom Šoićem , otkrili Cerinski vir, veliki slap na potoku Javorec. Gotovo devedeset godina od toga događaja,u kolovozu 1995. godine, Hrvatsko planinarsko društvo sv. Patrika otvorilo je blizu slapa , planinarski dom kojeg su članovi imenovali upravo po slapu koji već devet desetljeća plijeni pažnju planinara, posjetitelja  i izletnika u ovom djelu Samoborskog gorja.

Nakon uspješne obnove stare zidanice , pretvarajući je u planinarski dom, HPD sv. Patrika i udruga Ekosspiritus pokreću čišćenje potoka Javorec te uređenje prilaznih putića do Cerinskog vira. Ostvariti će se to u danima od utorka 12. srpnja do subote 16. srpnja.

Početak kampa biti će u utorak, 12. srpnja, s ručkom u 13.00 sati a završetak u subotu 16. srpnja, s večerom u 20.00 sati. Odlazak iz Cerine predviđen je nakon doručka u nedjelju.

U jutarnjim satima planiran je rad na potoku , uz Cerinski vir, a u popodnevnim satima sudjelovanje na  radionicama, druženja, kraći izleti, logorska vatra te svakodnevna euharistija u kućnoj kapeli sv. Izidora Seljaka na Cerini.

Smještaj sudionika predviđen je u planinarskom domu na Cerini a moguć je i u šatorima na livadi kraj planinarskog doma.

Ovaj susret ima za cilj potaknuti sudionike na život u zajedništvu aktualizirajući ponovno benediktinsko pravilo : „ Moli i radi“!

Svi zajednički obroci su besplatni i biti će kuhani a vi možete priložiti svoj prilog za zajednički stol i donijeti domaći sok, paštetu, salamu, špek ili slično.

Potrebno je uzeti pribor za higijenu, radnu odjeću, rukavce, gumene čizme za rad na potoku,zaštitu od komaraca. Alata za rad ima u planinarskom domu.

Vaše prijave očekujemo do 7. srpnja a potvrdom vaše prijave obavijestiti ćemo vas o načinima dolaska do Cerine.

Sudjelovanje ne mora biti za one koji rade čitavo vrijeme kampa već možete doći i djelomično, samo za vikend.

Vaše prijave i eventualne nejasnoće možete rješiti na E – mail : radovan.libric@zg.t-com.hr

Radosno vas očekujemo!

 

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata