Najave

Hodočašće za Hrvatsku

Brojne braniteljske i studentske udruge i zajednice mladih pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Brojne braniteljske i studentske udruge i zajednice mladih pokrenule su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Nakana ovoga hodočašća je: moliti za zagovor Blažene Djevice Marije za Domovinu, njeno dostojanstvo i pravednost, oproštenje i izmirenje, i očuvanje kršćanskih vrijednosti.

Cilj nam je potaknuti što veći broj branitelja i mladih da molitvom i hodom za Hrvatsku budu dionici ovoga zavjeta koji je krenuo iz Gunje, a završava u Dubrovniku. Hodočasnički se put prelazi u devet etapa, a svaka traje po tjedan dana, odnosno cijeli put traje devet tjedana.

Ove nedjelje kreće četvrta etapa iz Križevaca sa završetkom u Karlovcu. U Svetište svetog Josipa dolazimo u subotu u popodnevnim satima, te u nedjelju ujutro nastavljamo sa petom etapom prema Trsatu.

Dnevne etape su sljedeće:

13.7. (pon) Sv Ivan Zelina – Marija Bistrica

14.7. (uto) Marija Bistrica  – Sljeme

15.7. (sri) Sljeme – Sv Mati Slobode (Jarun Zagreb)

16.7. (čet) Sv Mati Slobode  – Smerovišće (Žumberak)

17.7. (pet) Smerovišće – Krašić

18.7. (sub) Krašić  – Nacionalno svetište svetog Josipa, Karlovac

Za one koji se odluče ići više dana, organizatori pripremaju improvizirana prenoćišta i jednostavne obroke u konačištima. Pozivamo sve branitelje, mlade i sve druge, da nam se priključe, bilo jednodnevnim hodom, bilo na više dana.

Ukoliko se ide na više dana potrebno je ponijeti: ▪Dobru obuću; ▪ Više komada lagane odjeće; ▪ Jedan komad toplije obuće za noć; ▪ Laganu kišnu kabanicu; ▪ Vreću za spavanje; ▪ Lagani prostirač za odmaranje; ▪ Kapu ili šešir; ▪ Posudu za vodu; ▪ Jedan suhi obrok

U ime svih organizatora, zahvaljujemo svima koji su spremni ugraditi svoje vrijeme i svoje snage u ovaj Marijanski zavjet za Domovinu.

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu