Najave

Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” animira misno slavlje na blagdan sv. Josipa zaštitnika Hrvatske

Predstavljamo Vam klapu Hrvatske ratne mornarice koja će animirati euharistijsko slavlje u 18.30 sati, 10. lipnja 2015., kada se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa slavi sveti Josip zaštitnik Hrvatske.  

Predstavljamo Vam klapu Hrvatske ratne mornarice koja će animirati euharistijsko slavlje u 18.30 sati, 10. lipnja 2015., kada se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa slavi sveti Josip zaštitnik Hrvatske.

Klapa Hrvatske ratne mornarice"Sveti Juraj" osnovana je 12. siječnja 2001. godine u Raketnoj bazi HRM-a u Žrnovnici na inicijativu monsinjora Josipa Šantića generalnog vikara Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj i nekolicine časnika i dočasnika zaljubljenika klapske pjesme, a s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu.

Klapa danasdjeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i prvenstveno je obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada državnih i crkvenih institucija, udruga proizašlih iz domovinskog ratai drugih. Neka od njih su:

 • 1. nagrada (osvojeno zlato) na internacionalnom festivalu u Boleslawiecu ( Poljska) 2002.god
 • zlatna plaketa s kadenom Mare nostrum Croaticum 2005. godine za iznimno očuvanje i promicanje nacionalnog, kulturnog, povijesnog i vjerskog dobra hrvatskog naroda u svijetu;
 • nominacija za diskografsku nagradu Porin 2005. u kategoriji klasične glazbe za najbolju izvedbu većeg komornog sastava, komornog ili simfonijskog orkestra ili zbora skladbom Ave Maria;
 • Srebrena kula Cambi(nagrada publike) na večeri „Kaštelanski dir“ 2005.
 • zlatna plaketaPelerinage Militaire International- PMI u povodu 50. obljetnice Međunarodnog susreta vojski svijeta u Lurdesu, za izniman doprinos i sudjelovanje u internacionalnom programu 2008. godine;
 • Pozlaćeni povijesni grb grada Skradina1. nagrada stručnog ocjenivačkog suda za najbolju izvedbu izvorne klapske pjesme na 29. susretu dalmatinskih klapa u Skradinu 2008.
 • Grand prix – festivala zabavne glazbeSplit 2009. i treća nagrada stručnog ocjenjivačkog sudau suradnji sĐanijem Stipaničevim
 • 1. nagrada stručnog ocjenjivačkog sudai nagrada zanajbolju dalmatinsku pismu Markopolo festivala u Korčuli2010
 • Pobjednik  festivala „Klape Gospi Sinjskoj“ 2011.  (nagrada publike )
 • Grand prix – Markopolofestivalau Korčuli2012

Od mnogih nastupa izvan domovine (Italija, Njemačka, Poljska, Belgija, Mađarska, Francuska, Austrija, Slovenija, BiH, Crna Gora, Kina) izdvajamo nastup klape u NATO bazi u Monsu i u Bruxellesu u centru zapovjedništva za Europu, te nastup na 11. europskom festivalu muških komornih zborova koji se održao u Mađarskoj u Pećuhu.
U suradnji sa Hrvatskom maticom iseljenika klapa „Sveti Juraj“-HRM je bila domaćin Prvog susreta klapa hrvatskog iseljeništva u domovini koji je održan u Kaštel Starom 1. srpnja 2006. i na kojem su nazočile klape hrvatskog iseljeništva iz čitavog svijeta, a kao poseban gost sudjelovala je na svečanom koncertu Festivala dalmatinskih klapa Omiš  2007. u KD „Vatroslav Lisinski“  u Zagrebu.
Zajedno s najpoznatijim hrvatskim klapama, klapa „Sveti Juraj“ je sudionik brojnih klapskih spektakl-koncerta kao što su Klape u areni 2007. i 2008, Klape na Višnjiku u Zadru 2009, Klape na Poljudu 2010, klape u Ljubljani (Stožice 2011 i 2012), klape u Varaždinu, klape u Zagrebu( Dom sportova)i  klape u Dubrovniku. Povodom ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije 1.07.2013, klapa Sveti Juraj je nastupila na svečanosti podizanja hrvatskog stijega ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu, kao i na svečanosti u Vijeću Europe u Bruxellesu.

Klapa je izdalačetrnaest nosača zvuka:

 1. Sa krša ovog glasi te zovu (2002.god), u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a
 2. Hrvatski Božić (2003 god),u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije;
 3. Domovini sljubavlju ( 2004.god.)u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije;
 4. Priče mora (2005. god.)u izdanju Hrvatskih vojnih glasila MORH-a i Vojne biskupije;
 5. Pismo moja (2006.god.)u izdanju diskografske kuće Scardona iz Zagreba;
 6. Cvijet čežnje (2007.god.)u suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima MORH-a i Vojne biskupije;
 7. Tebe tražim Bože moj(2008.god.)u izdanju nakladničke kuće Verbum iz Splita
 8. Ružo crvena (2009.god.)u suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima, radio Dalmacijom i diskografskom kućom Scardona iz Zagreba
 9. Gospi velikog hrvatskog zavjeta (2010. god) u izdanju nakladničke kuće Verbum iz Splita i Vojne biskupije ( u povodu desete godišnjice osnutka klape)
 10. Zapivaj klapo moja – best of (2010. god ) u izdanju nakladničke kuće Scardona iz Zagreba
 11. Misao svijeta– duhovne skladbe ( 2012.) u izdanju nakladničke kuće Scardona iz Zagreba
 12. Kraljica mora (2013. god ) u izdanju nakladničke kuće Scardona iz Zagreba
 13. Viva l company( 2013. God) u suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima MORH-a povodom ulaska RH u punopravno članstvo Europske unije
 14. Da nam nije ove lipe pisme live koncert ( 2014.god)  – suradnji s Hrvatskim vojnim glasilima MORH-a

Pjevači klape „Sveti Juraj“- HRM su:Hrvoslav Kužić, Marko Bralić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Ivica Kuzmanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić i Ignacio Tranfić, a umjetnički voditelj je prof. Mario Božić.

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu