Najave

Rođendanski koncert grupe Fortitudo Dei

Glazbena grupa „Fortitudo Dei“ iz Karlovca u ponedjeljak, 1. lipnja u prostoru Doma OS HV „Zrinski“, a u organizaciji Karlovačkog dekanata, održat će samostalni koncert duhovne glazbe kojim će ujedno proslaviti svoj peti rođendan. 

Glazbena grupa „Fortitudo Dei“ iz Karlovca u ponedjeljak, 1. lipnja u prostoru Doma OS HV „Zrinski“, a u organizaciji Karlovačkog dekanata, održat će samostalni koncert duhovne glazbe kojim će ujedno proslaviti svoj peti rođendan. Grupa „Fortitudo Dei“ svoje djelovanje započela je prvotno kao zbor mladih Župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, a samostalno djelovanje kao glazbena grupa nastavili su od 2010. Godine, na inicijativu pokretača benda Lea Langa. Bend pet godina aktivno djeluje na prostoru Karlovačkog dekanata. Tako je od samih početaka djelovanja „Fortitudo Dei“ do sada sudjelovao na raznim koncertima, festivalima, susretima, crkvenim događajima, a sve uglavnom humanitarnog karaktera. Uz gospel, njihov primarni glazbeni izričaj, pjevaju i gregorijanske korale, a capella izvedbe te hrvatsku katoličku tradicionalnu i božićnu glazbu. Do sada su uspješno ostvarili i nekoliko autorskih skladbi – „Slava Kralju kraljeva“ i „Svim srcem“. Na samostalnom rođendanskom koncertu, njihovom prvom do sada, kao gosti će im se pridružiti i dvije poznate glazbene grupe duhovnog izričaja: grupe FIDES i RIM! Važno je napomenuti da je ulaz na koncert BESPLATAN, a vrata Doma „Zrinski“ bit će otvorena već od 19.30 sati, dok je početak koncerta predviđen za 20.00 sati!

Koncertom se želi posebno istaknuti afirmacija te prepoznatljivost gradskih župa, grada Karlovca i duhovne grupe „Fortitudo Dei“ u kontekstu humanitarnog rada, kvalitete te bogate gradske glazbene scene.

Sadržajan, bogat i zanimljiv program te vrhunska produkcija zasigurno su garancija za dobru rođendansku proslavu.

 

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa