Najave

Pepelnica umjetnika 2022.

Tradicionalnu Pepelnicu umjetnika i ove godine organizira Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu na pepelnicu 2. ožujka 2022.godine. 

Tradicionalnu Pepelnicu umjetnika i ove godine organizira Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu na pepelnicu 2. ožujka 2022.godine. 

U 17.45 počinje pobožnost svetom Josipu nakon koje u 18.30 slijedi misno slavlje s i za umjetnike koje će predvoditi mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije. Pri kraju misnog slavlja o aktualnom stanju u Ukrajini progovorit će ukrajinac o. Ivan Grinišin, župnik grkokatoličke župe u Stenjevcu. Potaknuti uputama pape Franje, te ohrabreni poticajima kardinala Bozanića postove i molitve želimo prikazati Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti. Molimo da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira.

Nakon pobožnosti i misnog slavlja u Galeriji "Martin Borković" biti će otvorena izložba akademskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića "Ecce homo!" za vrijeme koje će se moći izmijeniti razmišljanja o vjeri i kulturi. Uz autora o izložbi će govoriti Stanko Špoljarić, likovni kritičar i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.

Čitaj dalje

Župni listić 12. nedjelja kroz godinu 23.6.2024.

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri