Najave

Hrvatska svetost kroz izložbu i knjižicu prvi put u Sesvetama

U petak 29. listopada 2021. u Sesvetama će biti otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ autorice Karin Grenc

U petak 29. listopada 2021. u Sesvetama će biti otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ autorice Karin Grenc te će biti predstavljena knjižica „Hrvatski sveci i blaženici – životopisi, molitve, likovni prikazi“ urednice Tanje Baran. Domaćin Nacionalnom svetištu sv. Josipa iz Karlovca i Udruzi za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ koji su nositelji programa bit će Udruga Zelene i plave Sesvete. Svečanost će zato biti održana u prostorima te sesvetske udruge, Kelekova 2, u 15 sati.

U programu će sudjelovati rektor Nacionalnoga svetišta sv. Josipa Antun Sente ml., predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran, tajnik Udruge Zelene i plave Sesvete Radoslav Dumančić, likovni kritičar Stanko Špoljarić, autorica izložbe Karin Grenc te učenice Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta. Izložbu će otvoriti ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Izložba portreta „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ splitske umjetnice Karin Grenc stvorena je za 13. Dane hrvatskih svetaca i blaženika koji su krajem svibnja 2021. održani u Križevcima. Otada izložba putuje i po drugim hrvatskim gradovima i sredinama.

Knjižica „Hrvatski sveci i blaženici – životopisi, molitve, likovni prikazi“ urednice Tanje Baran upravo je objavljeno izdanje namijenjeno boljem poznavanju i intenzivnijem štovanju hrvatskih duhovnih velikana. Većina slika, kipova i medalja u knjižici oblikovani su u posljednjih 13 godina baš za izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“, a životopisi su nastali iz suradnje s pojedinim hrvatskim biskupima, postulatorima i promicateljima štovanja. Sve molitve u knjižici službeno su odobrene od mjerodavnih tijela u Katoličkoj Crkvi. 

Čitaj dalje

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca