Najave

Akcija “Sigurnost u prometu” završava kod svetog Josipa

U ovom tjednu provodi se akcija "Sigurnost u prometu" u koju se uključuje i Nacionalno svetište svetog Josipa. Završetak akcije bit će u nedjelju 8. listopada 2017. godine na svetoj misi u 11 sati koju će predslaviti mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, nakon koje će biti otvorenje izložbe fotografija Dinka Neskusila "Motokros na Dubovcu", te predstava za djecu Gradskog kazališta „Zorin dom“ – Kata i Nino na putu do škole u 11.50 u Velikoj dvorani Svetišta. U 12:30 h Motoristi u povorci kreću od Svetišta do Trga bana Josipa Jelačića gdje će se nastaviti proslava Dana neovisnosti. Dobro došli!

U ovom tjednu provodi se akcija sigurnost u prometu u koju se uključuje i Nacionalno svetište svetog Josipa. Završetak akcije bit će u nedjelju 8. listopada 2017. godine na svetoj misi u 11 sati koju će predslaviti mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta, nakon koje će biti otvorenje izložbe fotografija Dinka Neskusila "Motokros na Dubovcu", te predstava za djecu Gradskog kazališta „Zorin dom“ – Kata i Nino na putu do škole u 11.50 u Velikoj dvorani Svetišta. U 12:30 h Motoristi u povorci kreću od Svetišta do Trga bana Josipa Jelačića gdje će se nastaviti proslava Dana neovisnosti. Dobro došli!

Dosnosimo vam i cijeli program proslave dana Neovisnosti koji je objavljen i na službenim stranicama Grada Karlovca:

Ove godine proslava Dana neovisnosti održat će se u samom središtu grada, u našoj Zvijezdi gdje će se prezentirati gradske tvrtke, ustanove, službe, upravni odjeli Grada Karlovca, osnovne škole … Pridružite nam se u centru grada, na manifestaciji „U službi grada i domovine“. 

 

DAN NEOVISNOSTI 8. 10. 2017.  – U SLUŽBI GRADA I DOMOVINE / program

TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA
9:30-15:30 h Predstavljaju se službe: HGSS, PU karlovačka, Hitna medicinska pomoć, Gradska toplana – dječji kutak, upravni odjeli Grada Karlovca i Karlovačka građanska garda.
Glazbeni program KUD-ova uz besplatnu hranu i piće od 12 sati i podjelu zastava RH od 10 sati.
 
STROSSMAYEROV TRG
9:30-15:30 h Smotra profesionalnih operativnih vozila tvrtki: Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Zelenilo i Javne vatrogasne postrojbe.  
11:30 h Predstavljanje JVP opreme za spašavanje i rad vatrogasaca na terenu
11-12 h Izmjena straže Karlovačke građanske garde (ispred zgrade gradske uprave)
 
GRADSKI MUZEJ / TIJESNA ULICA
10-11 h Likovno-kreativna radionica "Jesen u Karlovcu" (u Gradskom muzeju). Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta.
11-11:30 h Pričanje priče "Najotmjeniji div u gradu"(u Gradskom muzeju). Pričaonica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola.
11–12:30 (Tijesna ulica) Radionica „Mačevanje“ u suradnji s Mačevalačkim klubom Karlovac. Predstavljanje modernog mačevanja kao sporta i srednjovjekovnog mačevanja uz besplatne palačinke.
11:30-13 h – Kreativna radionica "Kreketava dočitnica" (u Gradskom muzeju). Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovnih škola.
Radionica „Domoljubna pitalica“: Cilj igre je u stalnom postavu pronaći odgovore, kompletirati šahovnicu unutar grba grada i upoznati djecu sa stalnim postavom muzeja i razviti svijest o nacionalnom identitetu.
Radionica „Društvene igre“: Gradski muzej Karlovac u svom posjedu ima niz društvenih igara koje ćemo 8.10. postaviti unutar zgrade i omogućiti djeci i njihovim roditeljima da kvalitetno provedu zajedničko vrijeme.
Sudjelovanje u radionicama je besplatno kao i materijal koji je osiguran. Za radionice se nije potrebno posebno najavljivati. Tog dana za djecu i roditelje u pratnji djece ulaz u stalni postav muzeja biti će slobodan.
 
AQUATIKA
10-13 h bojanje akvarija na trgu pred Aquatikom (Društvom Naša djeca)
 
RADIĆEVA ULICA
10-13 h  Ponuda lokalnih OPG-a
10-15 h Suvenirnica Aquatike,  Akvarijska bojaonica
10-13 h Akvarijsko klauniranje
12 h       Predstava za djecu “Eko jeka i čarobna planeta”
 
GLAZBENI PAVILJON
10-11 h Predstavljaju se osnovne škole grada Karlovca
11-15 h Glazbeni program (Mažoretkinje, Puhački orkestar, Rivers band, Vuge, KUD-ovi…)
 
KOD ŽABE
10:30-12 h Susret s karlovačkim književnikom Željkom Mavretićem u bibliokombiju. Susret je namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola.
11-15 h Glazbeni program (nastup karlovačkih folklornih društava) i predstavljanje žurnih službi grada Karlovca: DUZS – područni ured, Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac, HAK…
 
GK "ZORIN DOM"
10:30-13 h Likovna radionica "Opituraj kornjaču" u bibliobusu pored Zorin doma. Radionica je namijenjena malima i djetinjastim velikima.
11 h predstava u Zorin domu  "Najbolji prijatelj" (ulaz besplatan)
10-15 h Dječje sprave za igranje      
 
NACIONALNO SVETIŠTE SV. JOSIPA
11 h Sveta misa s posebnim gostima
11:45 h Izložba fotografija Dinka Neskusila "Motocross na Dubovcu" u dvorani Svetišta
11:50 h Predstava GK „Zorin dom“ – Kata i Nino na putu do škole (u dvorani Svetišta)
12:30 h Motoristi u povorci kreću od Svetišta do  Trga bana Josipa Jelačića

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa