Najave

Hrvatski sveci i blaženici Iris Mihatov Miočić u Sesvetama

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ zadarske akademske slikarice Iris Mihatov Miočić bit će otvorena u petak 27. listopada 2023. godine u Galeriji Udruge Zelene i plave Sesvete, Kelekova 2 u Sesvetama. Svečanost započinje u 19.00 sati.

U programu će uz autoricu sudjelovati rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa iz Karlovca mons. Antun Sente ml., povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić i tajnik Udruge Zelene i plave Sesvete Radoslav Dumančić. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića, a izložbu će otvoriti preč. Zlatko Pavetić, sesvetski dekan. Program će voditi dr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“, koja je uz Nacionalno svetište svetog Josipa iz Karlovca organizator izložbe.

Izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ Iris Mihatov Miočić suvremeni je likovni

prikaz najvećih hrvatskih duhovnih velikana. Izložba je dosad bila postavljena u Gradskom muzeju Križevci, u Gradskoj loži Narodnog muzeja Zadar, u samostanu franjevaca konventualaca u Puli, u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“ Šibenske biskupije u Šibeniku, u svečanoj dvorani “Ivan Pavao II.” sisačkog Velikog Kaptola, u Galeriji „Martin Borković“ Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, u dominikanskom samostanu „Blaženog Augustina Kažotića“ na zagrebačkoj Peščenici, u Muzeju grada Pakraca, u prostorima Osnovne škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, u Veloj crikvi – Assunta u Rijeci i u crkvi svetog Josipa na splitskom Mertojaku.

Čitaj dalje

Na putu prema SHKM

… kada se radom slavi Boga …

Proslava sv. Josipa Radnika u Nacionalnom svetištu