Najave

Izložba “Čudo Božje krhkosti”, č. s. Samuele Premužić u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

U srijedu 30. studenog 2016. godine u 19 sati biti će otvorena izložba č. s. Samuele Premužić "Čudo Božje krhkosti" u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Posjetitelji će moći vidjeti 40 skulptura izrađenih od perušine koje prikazuju život Isusa Krista, od navještenja do silaska Duha Svetoga na apostole. Posebnost ove izložbe koja je...

U srijedu 30. studenog 2016. godine u 19 sati biti će otvorena izložba č. s. Samuele Premužić "Čudo Božje krhkosti" u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Posjetitelji će moći vidjeti 40 skulptura izrađenih od perušine koje prikazuju život Isusa Krista, od navještenja do silaska Duha Svetoga na apostole.
Posebnost ove izložbe koja je bila prezentirana u mnogim hrvatskim i europskim gradovima jest u tome što će svih 40 statua č. s. Samuela, kao i njezina redovnička zajednica Družba sestara Naše Gospe, darovati Nacionalnom svetištu u trajno vlasništvo. Uz autoricu, o izložbi će govorit ii prof. Josip Barlek, predsjednik Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, te mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.  

Čitaj dalje

Župni listić 12. nedjelja kroz godinu 23.6.2024.

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri