Najave

Izložba “Čudo Božje krhkosti”, č. s. Samuele Premužić u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

U srijedu 30. studenog 2016. godine u 19 sati biti će otvorena izložba č. s. Samuele Premužić "Čudo Božje krhkosti" u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Posjetitelji će moći vidjeti 40 skulptura izrađenih od perušine koje prikazuju život Isusa Krista, od navještenja do silaska Duha Svetoga na apostole. Posebnost ove izložbe koja je...

U srijedu 30. studenog 2016. godine u 19 sati biti će otvorena izložba č. s. Samuele Premužić "Čudo Božje krhkosti" u Velikoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Posjetitelji će moći vidjeti 40 skulptura izrađenih od perušine koje prikazuju život Isusa Krista, od navještenja do silaska Duha Svetoga na apostole.
Posebnost ove izložbe koja je bila prezentirana u mnogim hrvatskim i europskim gradovima jest u tome što će svih 40 statua č. s. Samuela, kao i njezina redovnička zajednica Družba sestara Naše Gospe, darovati Nacionalnom svetištu u trajno vlasništvo. Uz autoricu, o izložbi će govorit ii prof. Josip Barlek, predsjednik Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, te mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta.  

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan