Događanja

Kraljica svete krunice

Mjesec dana nakon Male Gospe, opet smo se okupili u predvorju Svetišta sv. Josipa, kako bismo u procesiji, s upaljenim svijećama, krenuli u župnu crkvu Majke Božje Snježne i proslavili Kraljicu svete krunice. 

Mjesec dana nakon Male Gospe, opet smo se okupili u predvorju Svetišta sv. Josipa, kako bismo u procesiji, s upaljenim svijećama, krenuli u župnu crkvu Majke Božje Snježne i proslavili Kraljicu svete krunice. Predvođeni križem, moleći krunicu i pjevajući pjesme posvećene Gospi, radosno smo iščekivali susret s našim Gospodinom u euharistijskom slavlju.

Misno slavlje predvodio je mons. Ferdinand Vražić zajedno sa vlč. Alojzijom Burjom, vlč. Željkom Pajićem i domaćinima mons. Antunom Senteom ml. i vlč. Anđelkom Katanecom, a vlč. Dražen Karačić i vlč. Vlado Mandura vjernicima su pružali mogućnost za sakrament pomirenja.

Mons. Vražić istaknuo je važnost Marije u životu svakog kršćanina, svake obitelji, a posebno hrvatskog naroda jer nas ona, koja je živi tabernakul, vodi i upravlja k svome sinu, našem Gospodinu Isusu Kristu. Posebnu važnost u našim životima treba imati molitva svete krunice koja je živuća Biblija i simbol vjere, te se u njoj sjedinjujemo s Isusom i Marijom.

 

Još jedan radostan i svečan trenutak ovoga dana bilo je krštenje maloga Nikše čime je naša velika kršćanska obitelj dobila još jednoga člana.

Na kraju sv. mise, svi okupljeni molili su molbenicu Kraljici svete krunice, te se s upaljenim svijećama i ispunjenim srcima uputili prema svojim domovima.

 

 

 

 

 

 

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora