Događanja

Darivatelji krvi i djelatnici Crvenog križa hodočastili svetom Josipu

Dobrovoljni darivatelji krvi - članovi kluba "100 kapi" i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Opatija, predvođeni ravnateljicom društva Gordanom Grgurinom, dana 27. kolovoza posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. 

Dobrovoljni darivatelji krvi – članovi kluba "100 kapi" i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Opatija, predvođeni ravnateljicom društva Gordanom Grgurinom, dana 27. kolovoza posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.  Hodočasnike je dočekao rektor svetišta mons. Antun Sente, ml. koji ih je uveo u Svetište kroz "Sveta vrata." Mons. Sente upoznao je hodočasnike sa poviješću Svetišta nakon čega ih je poveo u hodočasnički dom "Mons. Marijan Radanović" na zasluženu okrjepu.

U razgovoru s rektorom dio hodočasnika izrazio je želju posjetiti župnu crkvu Blažene djevice Marije Snježne gdje su se i uputili. Došavši u župnu crkvu krenula su brojna pitanja na koje im je odgovarao bogoslov Patrik Paulić. Po završetku obilaska župne crkve prijatelje iz Opatije Branka Hastor, ravnateljica karlovačkog Crvenog križa, nastavila je upoznavati s drugim znamenitostima grada Karlovca.

U hodočasničku knjigu Nacionalnog svetišta ravnateljica Grgurina zapisala je svoje dojmove od kojih ističemo sljedeće: "Darivatelji krvi – članovi društva 100 kapi i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Opatija sa znatiželjom i zadovoljstvom obišli smo svetište svetog Josipa, jedno impozantno zdanje, koje se razlikuje od viđenih crkava i svetišta… Hvala vam mons. Sente, obogatili ste nas novim saznanjima i duhovno nas uzdignuli od svakidašnjice." 

 

 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.