Događanja

Krešimir Klarić, orguljaš Svetišta, uspješan student i zapaženi mladi umjetnik

Krešimir Klarić, orguljaš Nacionalnog svetište svetog Josipa, još uvijek student Muzičke akademije u Zagrebu veoma je uspješan mladi glazbenik. Tokom protekle akademske godine umjetnički je vodio dva ciklusa koncerata na Dubovcu "Conventus melici Johespi".

Krešimir Klarić, orguljaš Nacionalnog svetište svetog Josipa, još uvijek student Muzičke akademije u Zagrebu veoma je uspješan mladi glazbenik. Tokom protekle akademske godine umjetnički je vodio dva ciklusa koncerata na Dubovcu "Conventus melici Johespi"., svirao na mnoštvo koncerata na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na orguljama i na čembalu, snimio nekoliko emisija za HRT "Bespućima glazbe" koje su emitirane petkom navečer, nastupio po drugi puta na poznatoj manifestaciji Sisačke biskupije: "Ars organi Sisciae", a tokom mjeseca srpnja boravi je u Parizu gdje je sudjelovao u izvedbi Mozartovog rekvijema u crkvi St. Madeleine u kojoj je bila misa zadušnica kada je umro Frederic Chopin, te pored svega toga položio treću godinu studija orgulja s 5.0.

Orguljaš Nacionalnog svetište svetog Josipa primljen je na najprestižniji studij na Muzičkoj akademiji, studij kompozicije kao prvi na listi s najviše bodova u klasu prof Berislava Šipuša. Prijemni ispit trajao je 4 dana, na kojem je Krešimir dobitnik ocjene s najviše bodova koje još nitko nije dobio u zadnjih 17 godina. Nakon primljenih visokih ocjena nastavlja sljedeću akademsku godinu s dva indeksa i dva studija, prva godina kompozicije i četvrta godina orgulja.

Osim studija i izvođenja koncerata orguljaš Krešimir Klarić i stvara. Napisao je Introdukciju koral i fugu za klavir koju je snimila poznata hrvatska pijanistica Vlasta Gyura, zatim ciklus solo pjesama za mezzosopran i klavir koji su snimili Klarićevi kolege s Muzičke akademije. Napisao je i Sonatu za violinu i violončelo koji su mi snimili članovi Simfonijskog orkestra HRT.

Mladi gospodin Krešimir Klarić nastavlja s umjetničkim radom: 4. rujna izvodi koncerte u Hefererovom ciklusu u Ozlju s primadonom Valentinom Fijačko i u Klanjcu sa studentima pjevanja Dunje Vejzović. 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar