Događanja

Neka Duh Sveti nadahnjuje i vodi naše školarce

Zaziv Duha Svetoga na početku vjeronaučne i školske godine ostvaren je u nedjelju 10. rujna 2023. godine u župi BDM Snježne na Dubovcu, a u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Misno je slavlje predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor, dok su pjevanje animirali članovi dječjeg župnog zbora “Josipove pahuljice” pod ravnanjem Monike Svetic Radočaj...

Zaziv Duha Svetoga na početku vjeronaučne i školske godine ostvaren je u nedjelju 10. rujna 2023. godine u župi BDM Snježne na Dubovcu, a u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Misno je slavlje predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor, dok su pjevanje animirali članovi dječjeg župnog zbora “Josipove pahuljice” pod ravnanjem Monike Svetic Radočaj i sestre joj Petre.

U prigodnoj homiliji koju je župnik izrekao u dijalogu s djecom i roditeljima tumačeći evanđeoski tekst o bratskoj opomeni između ostalog je poručio kako smo nužno usmjereni jedni na druge jer kako kaže Isus ako dvojica od vas na zemlji jednodušno zaištu što mu drago, dat će im Otac moj, koji je na nebesima, ne odnosni se samo na molitvu već i na zajednički život koji nužno uključuje i međusobno opraštanje, ali i bratsko opominjanje. Ne možemo se ponašati kako da nam nije stalo i nije nas briga što se događa s mojim bližnjim, već u zajedništvu koje uključuje brigu jednih za druge rastimo u spoznaji istine i života kazao je župnik.

Pri kraju misnog slavlja trećašima i osmašima vjeroučitelji Adriana Acketa i Ivan Bulaja podijelili su pristupnice koje će kandidati za svete sakramente zajedno sa svojim roditeljima ispuniti te sljedeće nedjelje predati vjeroučiteljima. Tokom misnog slavlja kršen je mali Antun.

Čitaj dalje

Josipovi hodočasnici iz Danske, Švicarske, Austrije …

Oratorij 3. dan

Oratorij 2. dan