Događanja

Hodočasnici iz Petrovskog i Vinice pohodili Josipovo Nacionalno svetište

U knjizi hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa, 21. srpnja 2016. godine, zapisano je:             "Na povratku od Majke Milosti s veseljem smo došli svetom Josipu u Nacionalno svetište u Karlovcu. Prošli smo kroz „sveta vrata“ u „godini Božjega milosrđa.“ Sveti Josipe, čuvaj, brani i brini se za našu dragu i lijepu nam domovinu, da nam svima bude blagoslovljena, i za sve naše ljude. Od srca hvala čuvaru Svetišta na prekrasnom prijemu, mons. Antunu Senteu, ml."

U knjizi hodočasnika Nacionalnog svetišta svetog Josipa, 21. srpnja 2016. godine, zapisano je:

            "Na povratku od Majke Milosti s veseljem smo došli svetom Josipu u Nacionalno svetište u Karlovcu. Prošli smo kroz „sveta vrata“ u „godini Božjega milosrđa.“ Sveti Josipe, čuvaj, brani i brini se za našu dragu i lijepu nam domovinu, da nam svima bude blagoslovljena, i za sve naše ljude. Od srca hvala čuvaru Svetišta na prekrasnom prijemu, mons. Antunu Senteu, ml."

prečasni. Valent Posavec, Vinica

Posebno je bio lijep prizor kada su hodočasnici, nakon obilaska Svetišta, ispred Velike dvorane otvorili svoje putne torbe i zajedno ondje blagovali.

A nekoliko dana ranije, 10. srpnja 2016. godine, Nacionalno svetište pohodili su i hodočasnici iz Petrovskog. Nakon služenja pobožnosti svetom Josipu, hodočasnicima se s nekoliko riječi o povijesti Svetišta obratio i tamošnji supsidijar, dr.sc. vlč. Vlado Mikšić. U knjizi hodočasnika toga dana zapisano je:

            "U radosti i punini blagoslova i zagovora svetog Josipa, hvala svima koji su omogućili otvoreno Svetište prepuno ljubavi, susretljivosti i pravog prijateljstva. Hvala svima i svima Božji blagoslov."

vlč. Anđelko Horvatić, Petrovsko

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar