Događanja

Hodočasnici “Marijanskog zavjeta za Domovinu” molili zagovor zaštitnika Hrvatske

"Marijanski zavjet za Domovinu na svom putu prema Dubrovniku zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kod zaštitnika i čuvara naše Domovine. Stigli smo iz Krašića od blaženog Alojzija Stepinca zaštitnika naše Bratovštine. 

"Marijanski zavjet za Domovinu na svom putu prema Dubrovniku zaustavio se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa kod zaštitnika i čuvara naše Domovine. Stigli smo iz Krašića od blaženog Alojzija Stepinca zaštitnika naše Bratovštine.  U Nacionalnom svetištu svetog Josipa dočekani smo kao i svaki put svečanim dočekom: zvonjavom zvona i obilnim blagoslovom mons. Antuna Sentea, rektora. Gostoljubivi župljani i draga časna sestra Felicita su nas ukusno i fino nahranili. Uživali smo u Oratoriju "Josipova obitelj", s mnogobrojnim župljanima zajedno plesali i pjevali nakon radosnog misnog slavlja ispunjenog s puno, puno djece i mladih. Hvala ti Bože, sveti Josipe i draga Majko Marijo." – zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta Ana Šarić, voditeljica karlovačke dionice Marijanskog zavjeta za Domovinu, u subotu 9. srpnja 2016. godine.

Dvadesetak hodočasnika došlo je do Nacionalnog svetišta u petak, 8. srpnja, neki su u prostorima Svetišta prespavali, a tridesetak ih je nastavilo u subotu, 9. srpnja, prema Generalskom stolu zaustavljajući se kod crkve svetog Franje Ksaverskog na Švarči gdje ih je blagoslovio vlč. Duje Kurtović, švarački župnik, te je tom prilikom utisnuo župni pečat u hodočasničku putovnicu.

Marijanski zavjet za Domovinu jest zavjetno hodočašće koje povezuje marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske. Hodočašće je započelo u Osijeku 12. lipnja, a nakon 1 700 kilometara i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza.

Hodočašće je prošlog ljeta pokrenula katolička mladež koja se okuplja u studenskom katoličkom centru "SKAC" zajedno s hrvatskim braniteljima, a vodi ih p. Ike Mandurić, isusovac. Više od tristo hodočasnika propješačilo je više od 1 500 kilometara od Gunje do Dubrovnika. U ovako objedinjenom zavjetnom hodočašću, izriče se zahvalnost i moli za slobodu, dostojanstvo, vjernost i napredak našega naroda.

 

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata