Događanja

Osmero novih križara položilo obećanja u Josipovom svetištu

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u nedjelju 12. lipnja 2016., za vrijeme večernje svete mise održana je svečanost polaganja križarskih obećanja. Okupljanje je počelo na grobu mons. Marijana Radanovića, graditelja svetišta i dugogodišnjeg križarskoga duhovnika, koje smo uveličali molitvom i križarskom himnom „Zastave gore“.

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa, u nedjelju 12. lipnja 2016., za vrijeme večernje svete mise održana je svečanost polaganja križarskih obećanja. Okupljanje je počelo na grobu mons. Marijana Radanovića, graditelja svetišta i dugogodišnjeg križarskoga duhovnika, koje smo uveličali molitvom i križarskom himnom „Zastave gore“. Uslijedio je pismeni ispit koji križari moraju položiti kako bi mogli pristupiti obećanjima. Misno slavlje predvodio je mons. Antun Sente ml., a pjesmom animirao zbor mladih „Agape“.

Šest križarica: Lorena Kasunić, Nika Marčac, Marta Marinović, Magdalena Stipković, Petra Vuković i Ivana Vranešić te dvojica križara Lovro Klarić i Šimun Marinović obećali su pred Bogom da će cijeli svoj život živjeti u skladu s naukom Crkve, pridržavati se gesla Križarske organizacije „Žrtva, Euharistija, Apostolat“ i svojim primjerom približavati druge ljude Isusu Kristu. U vjernosti neka Bog im pomogne. Na misnom slavlju također su prisustvovali predsjednik Križarske organizacije Darijo Burjan, dopredsjednik Križarske organizacije Matej Masjar i referent za tisak Križarske organizacije Andrija Mihaljević. Poslije svečanosti uslijedila je večera te podjela uspomena na dan ispunjen molitvom, pjesmom i zajedništvom. Bog živi!

Foto: Petra Vuković

 

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa