Događanja

Održana duhovna obnova članova Hrvatske zajednice bračnih susreta

Članovi Hrvatske zajednice bračnih susreta (HZBS) - regija Karlovac sudjelovali su na duhovnoj obnovi održanoj u nedjelju 7. veljače 2016. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Osam bračnih parova s područja grada Karlovca i okolice kroz duhovnu obnovu vodili su Darko i Spomenka Novosel iz Zagreba i Antun Sente ml., rektor svetišta.

Članovi Hrvatske zajednice bračnih susreta (HZBS) – regija Karlovac sudjelovali su na duhovnoj obnovi održanoj u nedjelju 7. veljače 2016. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Osam bračnih parova s područja grada Karlovca i okolice kroz duhovnu obnovu vodili su Darko i Spomenka Novosel iz Zagreba i Antun Sente ml., rektor svetišta. HZBS djeluje već 40 godina u Hrvatskoj na području obonove braka i održavanja zaručničkih vikenda kao priprema za brak. Regija Karlovac će i u buduće svoje susrete imati svake druge nedjelje u mjesecu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, a slijedeću obnovu predvodit će koordonatori HZBS, regije Sisak.   

Značajno je da je isti dan, 7. veljače, započeo i tjedan braka koji se svake godine održava u 25 zemalja svijeta od 7. do 14. veljače. U Nacionalnom svetištu svetog Josipa tjedan braka obilježit će se na Valentinovo, u nedjelju 14. veljače, obnovom bračnih zavjeta za vrijeme svete mise u 11 sati, te zajedničkim objedom i druženjem bračnih parova i njihove djece. 

Čitaj dalje

Misa zahvalnica Zaštitniku Hrvatske

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže