Događanja

Više od 600 pjevača i svirača, te 8 glazbenih događaja u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u proteklih 50 dana

Na nedjelju krštenja Gospodnjega 10. siječnja, zadnjeg dana božićnog vremena župni zbor Župe svetog Ivana Krstitelja iz Rečice i Tamburaški orkestar KUD-a Rečica animirali su misno slavlje sviranjem i pjevanjem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno je slavlje predslavio mons. Antun Sente, ml., rektor. 

Na nedjelju krštenja Gospodnjega 10. siječnja, zadnjeg dana božićnog vremena župni zbor Župe svetog Ivana Krstitelja iz Rečice i Tamburaški orkestar KUD-a Rečica animirali su misno slavlje sviranjem i pjevanjem u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu. Misno je slavlje predslavio mons. Antun Sente, ml., rektor.  Zborom je dirigirala Ana Vrane, a Mihajlo Šepa ravnao je tamburaškim orkestrom. Ljepota tradicionalnih hrvatskih božićnih popijevki posebno je došla do izražaja uz zvukove tambura obogaćene orguljama Nacionalnog svetišta na kojima je svirao Francek Vrane. Nakon misnog slavlja tamburaški orkestar i zboraši izveli su još nekoliko božićnih pjesama uz solo interpretaciju mlade umjetnice Lucije Klarić.

Bio je to zapravo pravi završetak božićnog vremena ispjevan u punom zanosu i prekrasnom izvedbom potvrđen pjevanjem svih prisutnih u Svetištu, koji nisu štedili dlanove želeći nagraditi i zahvaliti izvođačima za produženu božićnu radost.

Ovo je posljednji glazbeni događaj u nizu adventsko – božićnih koncerata održanih u Nacionalnom svetištu svetog Josipa koji su započeli proslavom svete Cecilije. Od svete Cecilije do nedjelje krštenja Gospodnjega održano je osam koncertnih večeri te se izmijenilo preko 600 pjevača i svirača, što pokazuje opravdanost proglašenja Nacionalnog svetišta jubilejskom crkvom.

{eventgallery event=’2016_01_10_Koncert_KUD_Recica’=images mode=tiles max_images=35 thumb_width=200 offset=0}

160110-Recica 1.428141.jpg 160110-Recica 19.94614b.jpg 160110-Recica 5.4c3457.jpg 160110-Recica 8.d4558e.jpg

Čitaj dalje

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca

Molitveni hod Gradu za rođendan i Karlovčanima na blagoslov

Kćeri Božje Ljubavi dobile plaketu Grada Karlovca