Događanja

Hodočasnici iz Brestja i Gračana pohodili Josipovo svetište

Hodočasnici iz Brestja sudjelovali su na duhovnoj obnovi koja je za njih održana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u subotu 7. listopada 2015., te se na taj način pripremali za „Godinu Božjeg milosrđa“ koju je proglasio papa Franjo, a počinje 8. prosinca 2015. na blagdan Bezgrešnog začeća a završava 20. studenog 2016. na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja.

Hodočasnici iz Brestja sudjelovali su na duhovnoj obnovi koja je za njih održana u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u subotu 7. listopada 2015., te se na taj način pripremali za „Godinu Božjeg milosrđa“ koju je proglasio papa Franjo, a počinje 8. prosinca 2015. na blagdan Bezgrešnog začeća a završava 20. studenog 2016. na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja. Duhovnu obnovu vodio je mons. Antun Sente ml., rektor svetišta, koji je za vrijeme stanke hodočasnike predvodio i upoznao sa povijesnim i kulturnim vrijednostima Starog grada Dubovac i župne crkve BDM Snježne.

Isti dan Nacionalno svetište svetog Josipa pohodili su hodočasnici Župe svetog Mihaela iz Gračana predvođeni župnikom fra Mirkom Kraljem. Hodočasnike je gostoljubivo primio mons. Antun Sente ml., te s njima podijelio brojna svjedočanstva o molitvama uslišanim po zagovoru svetog Josipa i predmolio pobožnost zaštitniku Hrvatske.

  

 

 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.