Događanja

Lovci proslavili blagdan sv. Huberta u Nacionalnom svetištu sv. Josipa

Članovi Lovačkog saveza Karlovačke županije, ponajprije Lovnih ureda Karlovca, Duge Rese i Ozlja proslavili su blagdan svog zaštitnika, svetog Huberta, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, u utorak 3. studenog 2015. 

Članovi Lovačkog saveza Karlovačke županije, ponajprije Lovnih ureda Karlovca, Duge Rese i Ozlja proslavili su blagdan svog zaštitnika, svetog Huberta, u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, u utorak 3. studenog 2015. Na proslavi su sudjelovali i Ivan Vučić, župan Karlovačke  županije, Ivan Pavelić, direktor Hrvatskih šuma, predstavnik Šumarskog fakulteta u Zagrebu, članovi lovačke udruge „Fazan“ iz zagrebačkog naselja Vrapče, te član „Lovske družine Borovnica“ iz Ljubljane. Odjeveni u svečane odore, lovci su započeli slavlje postrojavanjem zastava lovačkih saveza ispred svetišta i nastupom rogista. Središnji dio proslave bila je sveta misa koju je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor svetišta, u zajedništvu s preč. Alojzijem Burjom, župnikom Župe sv. Martina iz Hrnetića,  vlč. Mariom Škofom Žugecom, župnikom iz Lipnika, Ribničkog Kunića i Žakanja i dr. sc. Vladom Mikšićem, župnim vikarom. Mons. Sente pozdravio je sve okupljene lovce te im u prigodnoj propovijedi zahvalio na njihovom trudu i brizi u očuvanju prirode i njezine ravnoteže. „Bog se na poseban način može prepoznati u prirodi. Dragi lovci, vi ste često u takvom prekrasnom prirodnom  okruženju. Vjerujem da na taj način želite pobjeći od zlorabljenja prirode koju prečesto susrećemo u svojoj okolini, ali i udovoljiti naravnoj čežnji za očuvanjem darovane ljepote prirode koju nam nebeski Stvoritelj svima  daje za život. Smisao i svrha lovstva sastoji se upravo u tome da očuva darovanu ljepotu prirode i da mudro njome upravlja na korist cijelog čovječanstva.“ naglasio je rektor svetišta, te zatim blagoslovio zastavu Lovačkog društva Dubovac i zastave ostalih društava. Proslava svetog Huberta nastavljena je nakon svete mise domjenkom u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

{eventgallery event=’2015_11_03_Sv_Hubert’=images mode=tiles max_images=20 thumb_width=200 offset=0}

Fotografije snimio: Dinko Neskusil

 

01l.288ede.jpg 02l.66e20b.jpg 03l.f9b3b0.jpg 04l.41e0c6.jpg 05l.69e698.jpg 06l.453f31.jpg 07l.0ee203.jpg 08l.508e4c.jpg 09l.dd00b0.jpg 10l.bf4abb.jpg 11l.e93e3a.jpg 12l.83b361.jpg 14l.00a309.jpg

Čitaj dalje

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže

Komentari Josipovih hodočasnika