Događanja

Volonterke iz Taizea u Nacionalnom svetištu svetog Josipu

Volontere ekumenske zajednice iz Taizea Amparo Ianaquera i Marta Gomez posjetile su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u ponedjeljak 19. 10. 2015. godine gdje su se susrele s mladim Karlovčanima. Volonterke dolaze iz španjolskog grada Valencije gdje će se održati sljedeći Europski susret od 28. prosinca 2015. do 1. siječnja 2016.

Volontere ekumenske zajednice iz Taizea Amparo Ianaquera i Marta Gomez posjetile su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u ponedjeljak 19. 10. 2015. godine gdje su se susrele s mladim Karlovčanima. Volonterke dolaze iz španjolskog grada Valencije gdje će se održati sljedeći Europski susret od 28. prosinca 2015. do 1. siječnja 2016. Zajednica iz Taizéa priprema ovaj susret na poziv nadbiskupije Valencije i drugih Crkava. Okupit će nekoliko desetaka tisuća mladih za sljedeću postaju »Hodočašća povjerenja na Zemlji« koje je započeo brat Roger krajem 1970-ih godina. Stanovništvo i župe cijele regije ugostit će mlade iz cijele Europe te one s drugih kontinenata.

Volonterke je na početku pozdravio mons. Antun Sente, ml., rektor svetišta, a mlade Karlovčane upoznao s poviješću i važnošću Zajednice u životu kršćana te se prisjetio ovakvog susreta održanog u Zagrebu krajem 2006. i početkom 2007. godine za vrijeme kojega su i Karlovčani primili mlade Europljane. Amparo i Marta, koje ovih dana obilaze hrvatske gradove, pozvale su mlade Karlovčane da hodočaste u njihov grad i budu dio desetaka tisuća mladih Europljana koji izgrađuju međusobno povjerenje. Slijedila je molitva na način braće i sestara iz Taizea koju je pripremio i vodio vjeroučitelj Matija Milošić.

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.