Događanja

Policijska uprava Karlovačka proslavila blagdan svog zaštitnika

Uoči blagdana svetog Mihaela arkanđela, zaštinika policije i vojske, u petak 25. rujna 2015., pripadnici Policijske uprave Karlovačke sudjelovali su na svetoj misi koju je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa slavio mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, u koncelebraciji s vlč. Andrijom Markačom, kapelanom policijske kapelanije „Sveti Josip“, vlč. Vladislavom Mandurom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta i drugim svećenicima Karlovačkog dekanata.

Uoči blagdana svetog Mihaela arkanđela, zaštinika policije i vojske, u petak 25. rujna 2015., pripadnici Policijske uprave Karlovačke sudjelovali su na svetoj misi koju je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa slavio mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, u koncelebraciji s vlč. Andrijom Markačom, kapelanom policijske kapelanije „Sveti Josip“, vlč. Vladislavom Mandurom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta i drugim svećenicima Karlovačkog dekanata. Na svetoj misi sudjelovali su i predstavnici gradskih i županijskih vlasti predvođeni gradonačelnikom Damirom Jelićem i županom Ivanom Vučićem, te vojni i vatrogasni službenici. Na početku misnog slavlja sve prisutne pozdravio je načelnik Policijske uprave karlovačke Tomislav Kotić. U prigodnoj homilji mons. Juraj Jezerinac propovijedao je o čovjeku kao slobodnom biću koje je sposobno opredjeliti se za dobro i zlo, a kada se ta sloboda zloupotrijebi, kada čovjek dobro zamijeni zlim, tada nastaju sukobi među ljudima. Zbog toga je bitno učiniti jedan ozbiljan iskorak prema budućnosti da obasjani svjetlom evanđelja vratimo Boga u našu savjest i naš život, jer nije svjedno hoćemo li biti društvo koje računa na Boga ili se opredjeljuje za Sotonu, naglasio je vojni ordnarij. Završavajući homiliju istaknuo je da je izbor svetog Mihaela za zaštitnika policije bitan za sve policijske službenike jer upravo njegovim zagovorom i snagom Božjom mogu se boriti protiv zla u sebi i oko nas, ustrajati u dobru i primati blagoslov za svoj rad i život. Na kraju misnog slavlja vlč. Andrija Markač zahvalio je mons. Jezerincu na služenju svete mise, mons. Antunu Senteu ml. što je otvorio vrata svetišta za proslavu ovog blagdana te sve prisutne pozvao na ugodno druženje u Hodočasničkom domu „mons. Marijan Radanović“.

{eventgallery event=’2015_09_25_Blagdan_sv_Mihaela’ =images mode=tiles max_images=40 thumb_width=200 offset=0}

 

IMG_4543.bb2c3c.jpg IMG_4546.73078f.jpg IMG_4547.b3b5db.jpg IMG_4550.970186.jpg IMG_4557.4771ac.jpg IMG_4559.17cd37.jpg IMG_4563.51eb4b.jpg IMG_4566.e31a65.jpg IMG_4567.cd9ce0.jpg IMG_4568.2a9058.jpg IMG_4578.26f52d.jpg

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar