Događanja

“Dušo duše Hrvatske, Isusova mati, sunce naših stradanja, ne prestani nam sjati.”

Župa Blažene Djevice Marije Snježne na karlovačkom Dubovcu proslavila je 5. kolovoza župnu svetkovinu u istoimenoj crkvi misnim slavljem u 10 sati koje je, u zajedništvu s brojnim svećenicima, predvodio dugogodišnji župnik preč. Alojzije Burja, trenutno župnik župe svetog Martina u Hrnetiću. 

Župa Blažene Djevice Marije Snježne na karlovačkom Dubovcu proslavila je 5. kolovoza župnu svetkovinu u istoimenoj crkvi misnim slavljem u 10 sati koje je, u zajedništvu s brojnim svećenicima, predvodio dugogodišnji župnik preč. Alojzije Burja, trenutno župnik župe svetog Martina u Hrnetiću.  Preč. Burja propovijedao je o Marijinoj majčinskoj ulozi i majčinskoj ljubavi koju je Duh Sveti ulio u njezino srce i koja je bila usmjerena ponajprije na Isusa, a zatim i na njegove učenike, a samim time i na sve ljude. Također je istaknuo kako je zemlja na kojoj se nalazi crkva BDM Snježne ispunjena krvlju, znojem i suzama brojnih vjernika koji su u nju hodočastili predajući Mariji svoje molitve, ali i onih koji su za vrijeme ratnih zbivanja upravo putem dubovačkog brijega odvedeni u smrt. „Uz te ljude uvijek je kucalo Marijino srce“. rekao je preč. Alojzije. Na kraju homilije naglasio je da na danšnji dan slavimo i dan pobjede i naše branitelje te zahvaljujemo na slobodi i našoj Domovini. Propovijed je završio stihovima: "Dušo duše Hrvatske, Isusova mati, sunce naših stradanja, ne prestani nam sjati."

Večer uoči župne svetkovine, 4.kolovoza, u Nacionalnom svetištu svetog Jospa  započela je pobožnost „Put svjetla“ od četrnaest postaja koju su vjernici molili u procesiji od svetišta do župne crkve BDM Snježne, uzdižući svijeće i pozdravljajući Nebesku Majku zazivom „Ave Maria“. Pobožnost je završila euharistijskim slavljem u župnoj crkvi koje je predvodio vlč. Duje Kurtović, župnik župe Sveta tri kralja s Banije, u koncelebraciji s mons. Antunom Senteom ml., župnikom i rektorom svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom.

{eventgallery event=’2015_08_05_BDM_Snjezna’=images mode=tiles max_images=15 thumb_width=200 offset=0}

 

BDM Snjena 1.ddb038.jpg BDM Snjena 2.cba5f1.jpg BDM Snjena 3.26ebfb.jpg BDM Snjena 4.f810d1.jpg BDM Snjena 5.b340d9.jpg BDM Snjena 6.cf866b.jpg BDM Snjena 7.087d59.jpg BDM Snjena 8.4e837d.jpg BDM Snjena 9.65c374.jpg

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata