Događanja

10000 hodočasnika i 20 propovijednika častilo svetog Josipa

Oko 10 000 hodočasnika i  20 propovjednika sudjelovalo je u Velikoj pobožnosti na čast svetom Josipu koja se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa održavala od 21. siječnja do 3. lipnja. 

Oko 10 000 hodočasnika i  20 propovjednika sudjelovalo je u Velikoj pobožnosti na čast svetom Josipu koja se u Nacionalnom svetištu svetog Josipa održavala od 21. siječnja do 3. lipnja. Posljednju srijedu pobožnosti misno slavlje predvodio je mr. Mladen Škvorc, vicekancelar Nadbiskupskog stola, u zajedništvu s rektorom svetišta mons. Antunom Senteom ml, a pjesmom je animirao zbor svetišta „Sveti Josip“ pod ravnanjem časne sestre Dominike Šašo. r. Škvorc u svojim uvodnim riječima možda je sažeo i smisao cijele pobožnosti: „Okupili smo se u svojoj različitosti, došli smo se pokloniti svetom Josipu u njegovom Nacionalnom svetištu“. 

U propovijedi je nastavio govoriti o kršćanskoj dimenziji rada koju utjelovljuje upravo sveti Josip. „Baveći se obiteljskim zanatom i radeći u istoj radionici, sv. Josip i Isus kao da ponovno uspostavljaju onu vezu koja je između Boga i čovjeka bila narušena još od vremena stvaranja; kao da rad, koji i dalje zahtijeva znoj lica, biva lakši, budući da ga Isus blagoslivlje i sam radeći kao drvodjelja.“ – istaknuo je vlč. Mladen te naglasio kako je sveti Josip upoznao vrednotu šutnje i da nije bio čovjek velikih riječi nego čovjek djela i rada u čemu svima nama može biti veliki uzor.

Na kraju misnog slavlja mons. Sente pozvao je vjernike na proslavu svetog Josipa zaštitnika Hrvatske u srijedu 10. lipnja kada večernju svetu misu u 18:30 sati u Nacionalnom svetištu svetog Josipa predvodi mons. Mate Uzinić, biskup dubrovački a euharsitijsko slavlje animirat će zbor Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“.

 

 
 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.