Događanja

Brojni hodočasnici pohodili Nacionalno svetište svetog Josipa

Naciononalno svetište svetog Josipa pohodilo je u subotu 30. svibnja nekoliko autobusa hodočasnika.

Naciononalno svetište svetog Josipa pohodilo je u subotu 30. svibnja nekoliko autobusa hodočasnika. Prijepodne u svetište su pristigla dva autobusa hodočasnika iz Zadra, inače članova zajednice Marijina legija. Hodočasnike je dočekao i pozdravio rektor svetišta mons. Antun Sente ml. koji ih je upoznao sa brojnim znamenitostima i zanimljivostima vezanim za povijest svetišta, kao i sa lijepim svjedočanstvima i uslišanjima koja redovito pristižu u svetište. Hodočasnici su zatim sudjelovali u molitvi krunice i litanija svetom Josipu i euharistijskom slavlju.

Malo kasnije u svetište su pristigli ministranti i ministrantice iz zagrebačkog naselja Špansko, predvođeni svojim župnikom vlč. Matom Matićem. Vlč. Anđelko Katanec nastavio je ulogu domaćina i pozdravio pristigle hodočasnike. Ministranti su se kasnije okrijepili u Velikoj dvorani svetišta, te nastavili druženje uz igru koju su animirali mladi Križari i razgledavanjem župne crkve BDM Snježne.

Isti dan poslijepodne u Nacionalno svetište svetog Josipa hodočastile su i katoličke medicinske sestre iz Zadra i okolice koje je također dočekao vlč. Anđelko Katanec i izrazio im dobrodošlicu.

 

Foto: Petra Vuković

 

Čitaj dalje

Donjostubički hodočasnici svetom Josipu

Josipove pahuljice na Zlatnoj liri

Posveta svetom Josipu slavonskih muškaraca i zagorskog dječjeg zbora