Događanja

Velika pobožnost svetom Josipu – “Josip je primjer kako slušati i vjerovati Bogu”

Mons. Zvonimir Sekelj, župnik župe svetog Blaža iz Zagreba, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ostvarenoj 18. srijedi Velike pobožnosti svetom Josipu.

Mons. Zvonimir Sekelj, župnik župe svetog Blaža iz Zagreba, predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ostvarenoj 18. srijedi Velike pobožnosti svetom Josipu. Koncelebrirali su vlč. Vladimir Kerečeni, župni vikar župe svetog Blaža, vlč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antun Sente ml., rektor svetišta i vlč. Anđelko Katanec, župni vikar. Euharistijsko slavlje uveličao je vrhunskim pjevanje mješoviti zbor župe svetog Blaža pod vodstvom Ronalda Brausa a na orguljama je pratio Davor Ljubić.

Mons. Sekelj propovijedao je da su svi kršćani krštenjem ukorijenjeni u Bogu i bogatsvu Njegova života, te ih on prožima u potpunosti. „Mi smo suživotnici s Isusom, uvućeni u njegove događaje, s njim smo povezani i s njime komuniciramo kroz dahove sakramenata.“ Predvoditelj misnog slavlja pozvao je vjernike da slušaju Božju riječ i bez zadrške vjeruju Bogu poput svetog Josipa koji iako možda nije razumio Božju riječ ili mu se nije činilo razborito što Bog od njega traži slušao je i vjerovao da ga Bog neće izigrati. Na kraju svete mise hodočasnici su ophodili zavjetni kip svetog Josipa i častili zaštitnika Hrvatske.

 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.