Događanja

Velika pobožnost sv. Josip – “Josip je primjer ljubavi koja mijenja svijet oko sebe”

Hodočasnici župe svete Barbare iz zagrebačkog naselja Vrapče, predvođeni svojim župnikom vlč. Lukom Slijepčevićem, pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa na 17. srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu. Vlč. Luka predvodio je euharistijsko slavlje u zajedništvu s domaćinima mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom. 

Hodočasnici župe svete Barbare iz zagrebačkog naselja Vrapče, predvođeni svojim župnikom vlč. Lukom Slijepčevićem, pohodili su Nacionalno svetište svetog Josipa na 17. srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu. Vlč. Luka predvodio je euharistijsko slavlje u zajedništvu s domaćinima mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom. Bogatstvo liturgije upotpunio je izvrsnim pjevanjem zbor „Panis Angelicus“ iz župe svete Barbare.

Vlč. Luka Slijepčević  govorio je u homiliji kako danas kršćani, zaokupljeni svojim problemima, malo govore o uskrsnuću, a upravo bi te probleme trebali gledati iz perspektive vječnosti jer kada će biti s Gospodinom oni će se činiti malima i beznačajnima. Također je naglasio da biti vjernik znači biti što jednostavniji i u teškim trenucima voditi se mišlju: „Što bi Isus učinio na mome mjestu?“.

Govoreći o svetom Josipu, vlč. Luka istaknuo je njegovu poniznost uspredivši ga s današnjim roditeljima. „Kad je Josip postao svjestan da se brine za Sina Božjega, koje li poniznosti. Mnogi od nas se ponose i hvale svojom djecom i njihovim postignućima, a što bismo tek učinili da smo bili na mjestu svetog Josipa. Ali Josip je ostao malen, uvijek u drugom planu. I to je ljubav. Ljubav koja nema potrebe isticati se, ali ljubav koja samo svojom pojavom mijenja svijet oko sebe.“ Nakon završnog blagoslova vjernici su častili svetog Josipa pjesmom i hodom oko zavjetnog kipa, a zatim je uslijedio koncert u organizaciji Glazbene škole Karlovac.

 

Čitaj dalje

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca