Događanja

Velika pobožnost svetom Josipu – “Isus je poniznost učio od svetog Josipa”

Otac Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, predvodio je euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, nastavljajući tako Veliku pobožnost od 19. srijeda na čast svetom Josipu. Koncelebrirali su vlč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antun Sente ml., rektor svetišta i vlč. Anđelko Katanec, župni vikar. 

Otac Anto Gavrić, provincijal Hrvatske dominikanske provincije, predvodio je euharistijsko slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, nastavljajući tako Veliku pobožnost od 19. srijeda na čast svetom Josipu. Koncelebrirali su vlč. Vladislav Mandura, dekan Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antun Sente ml., rektor svetišta i vlč. Anđelko Katanec, župni vikar. Za vrijeme misnog slavlja ispovijedali su vlč. Vlado Mikšić i protojerej stavrofor Željko Pajić, a svetu misu je animirao zbor svetišta „Sveti Josip“ pod ravnanjem časne sestre Dominike Šašo.

Otac Anto Gavrić, komentiravši u homiliji Ivanovo evanđelje (Iv 15, 1-8), istaknuo je da kao što loza crpi sokove i hrani se pomoću trsa tako se i svi kršćani hrane i primaju život od Krista. Svi koji ostaju s Kristom i žive njegove riječi donose brojne plodove, ali isto tako Otac nebeski ih pročišćuje od njihovih slabosti i grijeha kako bi donosili još više plodova. Govoreći o svetom Josipu, provincijal Gavrić istaknuo je njegovu šutnju u trenucima trpljenja i životnih iskušenja kada je strpljivo podnosio sve poteškoće kao primjer svim kršćanima, te naglasio kako ta šutnja izvire iz velike poniznosti koja je krasila svetog Josipa. I upravo je Isus tu poniznost učio od svog poočima.

Na kraju misnog slavlja dr. sc. Tanja Baran, voditeljica i urednica na Hrvatskom radiju, prezentirala je vjernicima video spot „Hvala redovnika“, pjesmu snimljenu povodom proglašenja Godine posvećenog života, te kratki video o izradi same pjesme i spota.

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar