Događanja

Velika pobožnost svetom Josipu – “Sveti Josip je propovijedao svojim primjerom”

Hodočašćem u Nacionalno svetište svetog Josipa, 29. travnja, sestre Klanjateljice krvi Kristove objedinile su proslavu blagdana svete Katarine Sijenske i 15. srijedu Velike pobožnosti na čast svetom Josipu. 

Hodočašćem u Nacionalno svetište svetog Josipa, 29. travnja, sestre Klanjateljice krvi Kristove objedinile su proslavu blagdana svete Katarine Sijenske i 15. srijedu Velike pobožnosti na čast svetom Josipu. Misno slavlje predvodio je vlč. Vlado Mikšić u zajedništvu s mons. Antunom Senteom ml., rektorom svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, vikarom svetišta, a pjesmom je animirao zbor „Sveti Josip“. Vlč. Vlado Mikšić propovijedao je o brojnim svecima od kojih su bili mali, obični ljudi ali nadahnuti Duhom Svetim postali su instrumentom Božjeg djelovanja i Božjeg kraljevstva. O mnogima od njih napisano je iznimno puno, a među njima ima i velikih propovjednika poput svetog Petra i svetog Pavla koji su svojim riječima nadahnuli mnoge. „O svetom Josipu je s druge strane napisano vrlo malo, ali on je propovijedao svojim primjerom, svojim životom, ali propovijeda i sada brojnim čudima u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Sveti Josip je divan u jednostavnosti a div u primjeru“ naglasio je vlč. Mikšić.

Homiliju je vlč. Vlado završio arapskom molitvom koja se može primijeniti i na svetog Josipa: “Gospodine, ako te zbog ljepote raja i želje da u raj dođem obožavam, od rajskih me vrata otjeraj. Gospodine, ako te zbog straha od pakla volim i obožavam u paklu me sažeži. Gospodine, ako te zbog Tebe samoga volim, ljepotom me lica svoga nadari.“ Na kraju svete mise sestre Klanjateljice krvi Kristove predstavile su okupljenim vjernicima svoj red i njihovu povezanost sa svetom Katarinom Sijenskom.

 

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata