Događanja

Duhovna obnova za 150 Josipovih suradnika

Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije vodio je duhovnu obnovu na Veliki četvrtak 6. travnja 2023. g. u Nacionalno svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Nakon uvodnog predavanja slijedila je Misa Večere Gospodnje koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta u koncelebraciji s mons. Mlakićem i vlč. Zlatkom Golubićem. 

Mons. Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije vodio je duhovnu obnovu na Veliki četvrtak 6. travnja 2023. g. u Nacionalno svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Nakon uvodnog predavanja slijedila je Misa Večere Gospodnje koju je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Josipova svetišta u koncelebraciji s mons. Mlakićem i vlč. Zlatkom Golubićem. U uvodnom predavanju i u prigodnoj homiliji mons. Marinko Mlakić je tumačio značenje Isusova čina lomljenja kruha i pranja nogu te zahvalnosti kao stava koji vjernik treba zauzimati pred Bogom kako bi osobno doživio milosnu snagu koju nam Bog po euharistiji daje. Euharistija je dar beskrajne Božje ljubavi. Isus nam ju je ostavio kao svoju ostavštinu da bismo od nje i po njoj živjeli kao njegovi učenici, istaknuo je mons. Mlakić.

Ispunjeno Svetište je znak da su ovakve duhovne obnove potrebne, korisne i od vjernika prihvaćene. Naime, već nekoliko godina uprava Josipovog svetišta organizira duhovne obnove uoči svetkovina Božića i Uskrsa prvenstveno za župne suradnike i sve druge vjernike. Nakon misnog slavlja i obreda Velikog četvrtka sto pedesetak župnih suradnika nastavilo se družiti uz prigodni domjenak. Duhovna obnova i obiteljsko druženje u pastoralnom centru jesu zahvala župnim suradnicima za nesebično služenje u prihvatu Josipovih hodočasnika, kazao je tom prigodom mons. Antun Sente.

FOTO: Danijel Pavlina

 

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu