Događanja

Josipovi hodočasnici su „obični“ vjernici, svećenici i apostolski nunciji

Zadnja subota u mjesecu siječnju bila je i prva subota u novoj godini ispunjenja hodočasnicima. 

Zadnja subota u mjesecu siječnju bila je i prva subota u novoj godini ispunjenja hodočasnicima. Dana 29. siječnja 2022. godine u prijepodnevnim satima Josipovo svetište u Karlovcu posjetio je vlč Marijan Culjak, supsidijar u župi svete Jelene Križarice u Zaboku u zajedništvu članova obitelji i prijatelja. Slaveći svetu misu i vodeći pobožnost svetom Josipu svećenik Culjak došao se zahvaliti svetom Josipu za ozdravljenje koje su mu u tridesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu izmolile njegove sestre. Naime nakon dulje i teške bolesti svećenik Marijan je prizdravio, što dokazuje i činjenica da je sam vozio automobil od Zaboka do Karlovca i natrag, želeći na taj način pokazati i zahvaliti na izmoljenom ozdravljenju.

U popodnevnim satima Josipovo svetište posjetilo je 80 župljana iz Posavskih Brega i Lijevog Dubrovčak iz Sisačke biskupije, predvođenih svojim župnikom vlč. Draženom Mirčićem.

Pri kraju dana, a prije početka večernje mise Josipovo svetište u Karlovcu posjetili su dvojica nuncija: mons. Giorgio Linqua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj i mons. Luciano Suriani, apostolski nuncij u Republici Srbiji u pratnji triju redovnica.

Sve Josipove hodočasnike dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta te ih upoznao sa štovanjem svetog Josipa i nastankom svetišta prezentirajući novopostavljeni najveći mozaik u Hrvatskoj. Hodočasnicima je s posebnom radošću govorio o mnogim duhovnim i materijalnim plodovima ostvarenim u proteklog Godini svetog Josipa, poput izgradnje mozaika, svetohraništa, vitraja kao i o brojnim čudesnim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa o kojima Josipovi štovatelji rado svjedoče u ovom svetištu ili pak opisuju u Glasniku svetog Josipa, odnosno u drugim medijskim prostorima kojega uređuje uprava Svetišta.

Čitaj dalje

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže

Komentari Josipovih hodočasnika