Događanja

600 hodočasnika u Nacionalnom svetištu svetog Josipa

Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu posjetilo je šestotinjak hodočasnika iz Hrvatskog Zagorja u utorak 10 veljače 2014. godine.

Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu posjetilo je šestotinjak hodočasnika iz Hrvatskog Zagorja u utorak 10 veljače 2014. godine. U sklopu proslave blagdana blaženog Alojzija Stepinca, vjernici Stubičkog i Zlatarsko – belečkog dekanata, predvođeni svojim dekanom mons. Zlatkom Korenom i preč. Stjepanom Prugovečkim nakon hodočašća u Krašić, gdje su sudjelovali na misnom slavlju uputili su se u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovacu. Uz spomenute dekane, hodočasnike su vodili njihovi župnici Ivica Šestak, Nikola Jurković, Ivan Jakopović, Dragutin Bosnar, Ivan Ban, Ivan Brlečić, Stjepan Halužan i Ivan Kovačić.

U trijemu Svetišta hodočasnike je dočekao i blagoslovio ih mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta te se s njima uputio u samo Svetište, gdje ime je opisao povijest nastanka i izgradnju Svetišta, posebno istaknuvši graditelja Nacionalnog svetišta svetog Josipa mons. Marijana Radanovića.

Slijedila je pobožnost svetom Josipu u molitvi krunice i litanija svetog Josipa. Na kraju, pobožni hodočasnici su častili zaštitnika Hrvatske ophodom oko Zavjetnog kipa. Mons. Sente zahvalio je na kraju pobožnosti svim hodočasnicima na njihovom dolasku kao i njihovim dekanima i svećenicima što su ih predvodili. Potaknuo ih je da još više štuju svetog Josipa i uključe se u veliku pobožnost od 19 srijeda. Hodočasnici su se nakon Karlovca uputili u Zagrebačku i Stepinčevu katedralu na misno slavlje koje je predvodio kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. 

 

Čitaj dalje

Rektor Lakušić o obnovi zagrebačke katedrale u Josipovu svetištu u Karlovcu

Misa zahvalnica za Molitveni hod

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.