Događanja

Ivan i Milica Car proslavili zlatni pir

Ivan i Milica Car obnovili su nakon pedeset godina svoje zavjete vjernosti u sakramentu svete ženidbe u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Ivan i Milica Car obnovili su nakon pedeset godina svoje zavjete vjernosti u sakramentu svete ženidbe u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u nedjelju 8. kolovoza 2021. godine na misnom slavlju koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik i rektor Svetišta. Ivana Cara i Milicu r. Kohanić, vjenčao je 7. kolovoza 1971. godine u crkvi svetog Ilije u Lipniku tadašnji lipnički župnik Mirko Kovačić. U proteklih pedeset godina dobili su dva sina Dinka i Željka. Stariji sin živi s roditeljima u istoj kući, a mlađi sin Željko sa svojom suprugom Marinom svojim su roditeljima podarili unuke Karla i Miu. Ivan i Milica redoviti su sudionici liturgijskih slavlja u župi. U prigodnoj homiliji mons. Sente, zahvalio je zlatnom bračnom paru na svjedočanstvu vjere koju su prezentirali kroz proteklih pedeset godina živeći u vjernosti jedno drugome u sakramentu braka. Kao što je Isus Krist hraneći peti tisuća muškaraca zapravo usmjerio pozornost okupljenog mnoštva na važniju duhovnu hranu, tako ste i vi ostavši vjerni jedno drugome sve nas poučili o važnosti ustrajanja u vjernosti Bogu unatoč različitim životnim iskušenjima, kazao je između ostalog mons. Sente.

Uz članove obitelji na svečanosti obnove bračnih zavjeta sudjelovali su i neki sudionici svadbenog slavlja od prije pedeset godina.

 

Čitaj dalje

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu

Josipovi hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.