Događanja

Blagdan prikazanja Gospodinova

Blagdan Prikazanja Gospodinova, odnosno Svijećnice, proslavljen je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa procesijom i euharistijskim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta.

Blagdan Prikazanja Gospodinova, odnosno Svijećnice, proslavljen je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa procesijom i euharistijskim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta. Procesija je započela molitvom i blagoslovom svijeća u trijemu Svetišta a završila u samom Svetištu. Današnji dan, 2. veljače, obilježava se i kao dan Bogu posvećenog života što je 1997. godine odredio sveti papa Ivan Pavao II. Stoga je i mons. Sente započeo svoju propovijed čestitkom svim redovnicima i redovnicama s nakanom da žive evanđeoske savjete nadahnuti starcem Šimunom i proročicom Anom o kojima se čitalo u današnjem evanđelju (Lk 2, 22-40).

Mons. Sente rekao je kako su oni većinu svoga života živjeli u hramu i služili Bogu, te kako je Crkva u njima prepoznala da su upravo redovnici i redovnice osobe koje neprestano služe u hramu, ali i svima nama koji dolazimo u crkvu. „Ovom svetom misom želimo zahvaliti za svjedočanstvo i službu naših redovnika i redovnica, osobito u ovoj godini koju je papa Franjo posvetio njima, kako bi bili vjerodostojni svjedoci onoga što su sami odabrali, odnosno poziva kojeg im je Bog poslao. Ali isto tako kako bi nam Bog podario nova svećenička i redovnička zvanja. Treba nam ljudi koji će zatomiti sebe i dati se u službu Bogu i čovjeku. Možda nismo svi pozvani u redovnički život, ali smo pozvani služiti Bogu, stvarati hram Božje ljubavi u prostorima u kojima živimo. Naši redovnici i redovnice primjer su da je to moguće.“ rekao je mons. Sente. Sveta misa završila je molitvom za redovnike i redovnice, a svim prisutnim redovnicama darovane su bijele ruže kao mali znak pažnje i zahvalnosti za njihov posvećeni život i služenje Bogu.

 

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata