Događanja

Kod svetoga Josipa mladi Karlovčani otvorili projekt “72sata bez kompromisa”

Mladi karlovački volonteri i ove su se godine u družili i krenuli u avanturu pomaganja svome gradu i najpotrebnijima u njemu.

Mladi karlovački volonteri i ove su se godine u družili i krenuli u avanturu pomaganja svome gradu i najpotrebnijima u njemu. Počeo je projekt "72 sata bez kompromisa" koji je otvoren u četvrtak 15. listopada 2020. svetom misom u Nacionalnom svetištu svetog Josipa.
"Glavni cilj projekta je promocija volonterstva, a mladima se želi približiti na jedan kreativan način volontiranje, želi ih se potaknuti da budu aktivni članovi svojih zajednica te da prepoznaju potrebe svoje okoline. Ovaj projekt od drugih razlikuje upravo i sam njegov naziv “beskompromisnost” gdje mladi daruju svoje vrijeme, vještine, talente te se stavljaju na raspolaganje najpotrebnijim članovima društva" ističe voditeljica projekta u Karlovcu Ivana Vranešić. 
Projekt se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Sve akcije su na otvorenom, a volonteri će nositi zaštitne medicinske maske cijelo vrijeme. Volonteri će biti raspoređeni u veći broj manjih akcija. 
Projekt se održava u Karlovcu po drugi puta. Sudjeluje 70-tak volontera u 10 različitih akcija.

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar