Događanja

Misionarke ljubavi kod sv. Josipa

Sedam sestara Misionarki ljubav, hodočastile su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 22. kolovoza 2020. godine. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište. 

Sedam sestara Misionarki ljubav, hodočastile su u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac u subotu 22. kolovoza 2020. godine. Misno slavlje na njihove plemenite nakane tom je prigodom predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetište. Nakon misnog slavlja mons. Sente upoznao je sestre s poviješću Nacionalnog svetišta posebno se osvrnuvši na 1978. godinu kada je Majka Terezija zajedno s ocem Antom Gabrićem posjetila tadašnju crkvu svetog Josipa gdje i kada su ostavili duboki dojam na vjernike i svećenike grada Karlovac.

Prošle godine na spomen tom lijepom događaju Albanska zajednica u Hrvatskoj i Karlovcu, te Gard Karlovac i Nacionalno svetište postavili su kip Majke Terezije u prirodnoj veličini, rad akademskog kipara Ante Jurkića u dvorištu Nacionalnog svetišta.

S posebnom razdraganošću sestre Misionarke ljubavi pristupile su postavljenom kipu te načinile nekoliko fotografija za uspomenu.

Svojim hodočašće sestre su se pridružile karlovačkoj rijeci hodočasnika koja ni u ovo korona vrijeme nije presušila. Naime svakog dana nekoliko Josipovih štovatelja hodočasti u svetom Josipu u Karlovac. 

 

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa