Događanja

Hodočasnici iz Hong Konga posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa

Skupina hodočasnika iz dalekog Hong Konga tijekom svog boravka u Hrvatsku posjetila je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.


Skupina hodočasnika iz dalekog Hong Konga tijekom svog boravka u Hrvatsku posjetila je Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Hodočasnicima je dobrodošlicu izrazio bogoslov Patrik Paulić koji im je predstavio povijest Svetišta i povezanost između Hrvata i svetoga Josipa nakon čega je uslijedila sveta misa koju je predvodio fra Ronnie, svećenik član misionara oblata Marije Bezgrješne. Naime fra Ronnie je rođen na Filipina od kineskih roditelja, stoga se odlučio na misionarski pozivu u zemlji svojih predaka, Kini i tako ga je put doveo do zajednice u Hong Kongu.

Nakon svete mise hodočasnici su pogledali izložbu „Čudo Božje krhkosti“ s. Samuele Premužić i izložbu „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu“ akademskih slikara Ivana i Kristine Mareković. Hodočasnici su potom upoznati sa poviješću katoličanstva u Hrvatskoj kao i sa pojedinim životima hrvatskih svetaca od kojih ih se najviše dojmio bl. Alojzije Stepinac. Nakon obroka skupina iz Hong Konga uputila se na stari grad Dubovac gdje ih je oduševio pogleda s vidikovca, a potom su se spustili do crkve Gospe Snježne nakon čega su krenuli dalje prema svome planu putovanja.

 

{eventgallery event='2019-08-06-HongKong'attr=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

HongKong 11.9cda91.jpg HongKong 18.8e3d30.jpg HongKong 25.b70df8.jpg HongKong 34.6b5dad.jpg HongKong 36.96ac25.jpg HongKong 4.f2e02f.jpg HongKong 41.fa0d58.jpg HongKong 46.2fa9a2.jpg HongKong 7.a5513d.jpg

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa