Događanja

Hrvatskih generalski zbor kod svetog Josipa

Članovi Hrvatskog generalskog zbora posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u sklopu svog studijskog posjeta Karlovcu u srijedu 5. prosinca 2018. godine. 


Članovi Hrvatskog generalskog zbora posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u sklopu svog studijskog posjeta Karlovcu u srijedu 5. prosinca 2018. godine.Pred glavnim ulaznim vratima hrvatske generale dočekao je mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta te im uz pomoć slika na ulaznim vratima Svetišta ispripovjedio povijest štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu i tijek nastanka Nacionalnog svetišta. Hrvatski su se generali pomolili pred likom svetog Josipa, te su se prolazeći kroz prostore Hodočasničkog doma "Mons. Marijan Radanović" koji objedinjuje Veliku dvoranu, galeriju "Martin Borković", te suvenirnicu, župni kafić i obnovljeni župni podrum upoznali s brojnim aktivnostima koje se ostvaruju u ovim prostorima. Zahvalivši rektoru Senteu, general zbora Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog Generalskog Zbora je u Knjigu hodočasnika zapisao kako želi ostvarenje vizije i razvoj Nacionalnog svetišta svetog Josipa, dok su drugi generali zapisali kao im je ovo prvi, ali ne i posljednji posjet Svetištu, dok su drugi zamolili zagovor svetog Josipa. 

Prije dolaska u Nacionalno svetište članovi Hrvatskog generalskog zbora su pod vodstvom brigadira u miru Dubravka Halovanića obišli karlovačku Zvijezdu, tvrtku HS produkt, Aquatiku, crtu bojišnice Gornje Mekušje – Kamensko – Turanj, Muzej Domovinskog rata i Aleju branitelja. Na Turnju i kod spomen obilježja Hrvatskih branitelja Karlovačke županije upaljene su svijeće za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu.

"Nakon hodočašća blaženom Alojziju Stepincu u Krašić, posjetili smo i Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Veliki dio hodočasnika su po prvi put u ovom Svetištu. Oduševljeni su predstavljanjem hodočasničkog mjesta, odnosno Svetišta, posebno iskustvom mnogih koji traže utjehu u Gospodinu. Neka sve hodočasnike koji su ovdje bili i sve one koji će doći Svemogući Bog po zagovoru svetog Josipa čuva i blagoslovi! Sveti Josipe, zaštitniče Hrvatskog naroda čuvaj nas!" zapisao je u Knjigu hodočasnika don Goran Antunović, župnik Plitvica i Rakovice u subotu 1. prosinca 2018. godine u ime 65 svojih župljana koje je kao hodočasnike doveo u svetište svetog Josipa.

"Nakon hodočašća blaženom Alojziju Stepincu u Krašić i posjeta franjevačkom samostanu u Karlovcu skupina prvopričesnika i krizmanika, koji se okupljaju u franjevačkom samostanu na Kaptolu u pratnji ostale školske djece i roditelja na završetku ovog našeg malog hodočašća odlučili smo posjetiti Nacionalno svetište svetog Josipa i zavjetovati svoje živote i svoje obitelji njegovu zagovoru. Sveti Josipe moli za ovu djecu da ostanu tebi pobožna i Isusu vjerna!" zapisao je fra Siniša Pucić u Knjigu hodočasnika 24. studenog 2018. godine u ime 50 hodočasnika koje je doveo u Josipovo svetište.

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu