Događanja

Ugođaj svete Obitelji pri Josipovu svetištu.

Da sveti Josip sve više privlači dokazan je to i proteklog vikenda. Župni pjevači i članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća Svetog Jurja u Trnju iz Međimurja sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik vlč. Darko Kelemenić, a propovijedao im je domaćin mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta u subotu 20. listopada 2018. godine.


Da sveti Josip sve više privlači dokazan je to i proteklog vikenda. Župni pjevači i članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća Svetog Jurja u Trnju iz Međimurja sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio njihov župnik vlč. Darko Kelemenić, a propovijedao im je domaćin mons. Antun Sente, ml., rektor Nacionalnog svetišta u subotu 20. listopada 2018. godine. Međimurci su još sudjelovali u sakramentu pomirenja koje im je udjeljivao dr. Vlado Mikšić, supsidijar i ispovjednik Svetišta te u pobožnosti kao i upoznavanju povijesti štovanja svetog Josipa i gradnje Josipova svetišta.

Nakon Međimurca skupina od četrdeset hodočasnika iz tri župe Gospićko Senjske biskupije: Klanac, Aleksinica i Donje Pazarište došli su zamoliti svetog Josipa zagovor sa svojim župnikom vlč. Ivicom Milošem koji je u Knjigu hodočasnika zapisao:

Poznavajući svoje župljane uvjeren sam da su oduševljeni, kao i ja, osobito s onim što smo čuli i vidjeli. Budući da su naše župe manje, možemo moliti Gospodina i Svetu obitelj da vjera doista živi i u našem kraju. Molite za nas i mi ćemo za vas!"

Članovi dječjeg vrtića "Sveta Mala Terezija" iz Strmca pored Samobora, njih četrdesetak molili su svetog Josipa za zagovor i zahvaljivali za domovinu Hrvatsku na misnom slavlju u nedjelju 21. listopada kojima su se pridružili članovi molitvene zajednice "Gospin plašt". Ovi su molitelji došli prikazati svetu misu u Josipovo svetište za svog člana Josipa kao rođendanski dar. Taj su mu dar otkrili i darovali neposredno prije misnog slavlja.

Na spomenutom misnom slavlju dvoje karlovačke djece primilo je sakrament krštenja i uvedeno u zajednicu vjernika Katoličke crkve, zaogrnut molitvom članova svojih obitelji. Misno je slavlje animirao pjevanjem i sviranjem župni dječji zbor "Josipove pahuljice" pod ravnanjem s. Blandine. Uz prvopričesnike posebnu ljepotu liturgije davali su mali svirači, Fran Mikša na saksofonu, Petra Svetic Radočaj na violini i njena sestra Monika na gitari.

Cijelo misno slavlje odisalo je obiteljskim ugođajem. Ispunjeno svetište, zajedničkom molitvom i pjesmom, dječjim glasovima koji složno mole u liturgijskom dijalog, ali i krikovi veselja tek prohodane djece daje jedan poseban ugođaj velike Božje obitelj zaštićene molitvom svete nazaretske obitelj.

Dodajmo ovome da su istog dana u nedjelju na jutarnjoj misi sudjelovali članovi hrvatske udruge za beatifikaciju carice Zite slaveći Gospodina na hrvatskom i njemačkom jeziku.

Čitaj dalje

Župni listić 3. uskrsna nedjelja 14.4.2024.

Život je neprekidna borba dobra i zla

Emaus svećenika Karlovačkog dekanata