Događanja

Zagovor svetom Josipu za djecu, za roditelje, za posao, za život…

"Sada već tradicionalno hodočašće obitelji čija djeca idu u vrtić i OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, pod pokroviteljstvom Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje -  RINO. Ove godine 40-ak obitelji s mnogo djece, zahvalni svetom Josipu molimo ga i dalje za njegov očinski zagovor u podizanju, odgoju i ljubavi prema djeci i obitelji!" Zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu liječnica Lucija Murgić, predsjednica RINO-a u nedjelju 30. rujna 2018. godine, nakon sudjelovanja na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik. 


"Sada već tradicionalno hodočašće obitelji čija djeca idu u vrtić i OŠ Ružičnjak i OŠ Lotrščak, pod pokroviteljstvom Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje –  RINO. Ove godine 40-ak obitelji s mnogo djece, zahvalni svetom Josipu molimo ga i dalje za njegov očinski zagovor u podizanju, odgoju i ljubavi prema djeci i obitelji!" Zapisala je u Knjigu hodočasnika Nacionalnog svetišta svetoga Josipa u Karlovcu liječnica Lucija Murgić, predsjednica RINO-a u nedjelju 30. rujna 2018. godine, nakon sudjelovanja na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., rektor i župnik. Nakon misnog slavlja hodočasničke obitelji nastavile su se družiti u Velikoj dvorani zajednički blagujući donesene namirnice. Hodočasnićki su dan završili zajedničkom obiteljskom molitvom koju je predmolio vlč. Josep Peguera Poch regionalni vikar Opusa Dei za Hrvatsku.

Uz spomenute hodočasničke obitelji proteklog vikenda pri svetom Josipu još su molili bračni par iz Toronta koji su došli u Hrvatsku zbrinuti svoju majku bolesnu demencijom, zatim trojica članova molitvene zajednice "Magnifikat" iz zagrebačko Sigeta pješačili cijelu noć od Lučkog do Dubovca zahvaljujući svetom Josipu na darovanom radnom mjestu i brojnim drugim primljenim milostima.

Dan prije Nacionalno svetište posjetilo je osamdeset hodočasnika s Trsata predvođeni svojim gvardijanom i čuvarom Gospe Trsatske fra Bernardom Barbarićem, te trideseta hodočasnika iz Hlebina. Jedni su se vraćali od Majke Božje Bistričke, a drugi od Gospe Trsatske.

Sve hodočasnike rado je sa svojim suradnicima dočekivao mons. Antun Sente, ml., kazivajući im važnost štovanja svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske.

 

{eventgallery event='2018-10-1-RINO'attr=images mode=tiles max_images=120 thumb_width=200 offset=0}

 

180929-Hlebine.3fe0ac.jpg 180929-Trsat.384c5f.jpg 180930-Pjesaci.7b7ccc.jpg 180930-RINO 1.2d5b91.jpg 180930-RINO 2.841891.jpg 180930-RINO 3.0b5ab3.jpg 180930-RINO 4.bfa944.jpg 180930-RINO 5.bab073.jpg

Čitaj dalje

Misa zahvalnica Zaštitniku Hrvatske

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže