Događanja

Dvojica kineskih hodočasnika posjetila Svetište

Kaihua Ignatius Gu i Karlo Zou dvojica su kineza katolika koji su posjetili Nacionalno svetište svetoga Josipa u srijedu 26. rujna.


Kaihua Ignatius Gu i Karlo Zou dvojica su kineza katolika koji su posjetili Nacionalno svetište svetoga Josipa u srijedu 26. rujna.

Dvojica prijatelja i sužupljane iz Kine su došli posjetiti Lijepu Našu Hrvatsku jer kažu da su čuli kako je Hrvatska puna predivnih prirodnih i kulturnih dobara, ali i da je katolička Crkva u Hrvatskoj snažna. Naime u Kini postoji državna crkva koju kontrolira komunistička vlast i ona podzemna prava Crkva koju čini oko 10 milijuna Kineza, to jest 1,5 posto stanovništva te je progonjena od strane vlasti.

Ignacije i Karlo, imena su koja su ova dvojica Kineza dobila na krštenju, na svom putovanju kroz Hrvatsku odlučili su posjetiti Nacionalno svetište svetoga Josipa. Kroz Svetište ih je proveo bogoslov Patrik Paulić koji im je ispričao nekoliko crtica iz povijesti hrvatskoga naroda i katoličke Crkve u Hrvatskoj kao i povezanosti svetoga Josipa i Hrvata. Ignacije i Karlo, rekli su kako suosjećaju s hrvatskim narodom koji je prošao kroz muku komunističke vlasti i da Hrvati mogu biti zahvalni na slomu komunizma jer se u Kini i dalje događaju strahote kakve su događale na našim prostorima za vrijeme Jugoslavije.

 Nakon razgledavanja Svetišta i kratke molitve Karlo i Ignacije uputili su se prema Plitvičkim jezerima, a tijekom svog boravka u Hrvatskoj posjetili su ili će posjetiti još Zagreb, Varaždin, Karlovac, Zadar, Split, Dubrovnik, Pulu, Poreč i dr. Kažu kako su uzeli vrijeme godišnjega odmora kako bi obišli što više hrvatskih mjesta, ali da jednostavno ne mogu stići vidjeti sve koliko divnih stvari ima.

 

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu