Događanja

60 kilometara od Vrapča do Karlovca Bogu iz ljubavi

U Ime Božje krećemo na "Putovanje s križem" kroz 60-ak kilometara za Ljubav pod geslom "O ljubavi Tvojoj Gospodine, pjevat ću dovijeka" od sv. Barbare – djevice i mučenice do sv. Josipa – tihog, samozatajnog, poslušnog sveca, zaštitnika naše Domovine

U nedjelju 18. ožujka 2018. godine, dan uoči svetkovine svetog Josipa, u posljepodnevnim satima zvona Nacionalnog svetišta svetog Josipa označila su dolazak još jedne skupine hodočasnika. Iako je toga dana kroz Svetište protekla velika rijeka s više od 1000 kapljica vjernih duša, ovi hodočasnici istaknuli su se jer su po kišnom i hladnom vremenu pješice hodočastili iz zagrebačkog naselja Vrapče do Karlovca želeći tako iskazati Gospodinu svoju ljubav i zahvalu, a ujedno mu i predati svoje brojne molitve, posebno kroz zagovor svetog Josipa.

Jedna od hodočasnica zapisala je:

U Ime Božje krećemo na "Putovanje s križem" kroz 60-ak kilometara za Ljubav pod geslom "O ljubavi Tvojoj Gospodine, pjevat ću dovijeka" od sv. Barbare – djevice i mučenice do sv. Josipa – tihog, samozatajnog, poslušnog sveca, zaštitnika naše Domovine … učiti nam je na njihovim primjerima ljubavi i poslušnosti, a na postaji "šutnje" predati Dobrom Bogu sve svoje rane, boli i žalosti po Presvetim Ranama Kristovim i sve one koje ćemo nositi u svojim srcima!

15 postaja – 15 crkava, kapela, križeva krajputaša pored kojih ćemo zastati, moliti, meditirati o muci, Raspetoj Ljubavi, djelotvornoj ljubavi, oprostu, slušanju i poslušnosti i na 15. postaji u Nacionalnom svetištu sv. Josipa razmišljati o radosti uskrsnog jutra! 

Nakane našeg hodočašća:

– naše osobne nakane; za uspješan završetak školovanja djece i mladih; za pronalaženje radnog mjesta i pravednu plaću; za dar bračnog partnera i brak blagoslovljen sakramentom ženidbe, ljubavlju i djecom; za duhovna zvanja i odgovorno vršenje povjerenih dužnosti u obitelji, zajednici i Domovini; za blagu i svetu smrt; za zahvalu sv. Josipu za uslišane molitve; za sve koji su se preporučili u naše molitve; za našu Domovinu; za bolesne i trpeće; za sve koji su se preporučili u naše molitve, za koje smo obećali moliti i za one koji nas prate svojim molitvama. Sveti Josipe moli za nas da po tvome primjeru sveto živimo i u nebu vječno blaženstvo zadobijemo. Amen!

 

 

Čitaj dalje

Otvorena izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” s. Zdravke Milić u Rijeci

Sv. Josip čovjek vrlina kojima Hrvati teže

Komentari Josipovih hodočasnika