Događanja

Služena sv. misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića

Sveta misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića služena je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u karlovačkom naselju Dubovac u ponedjeljak 15. siječnja 2018. godine. 

Sveta misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića služena je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u karlovačkom naselju Dubovac u ponedjeljak 15. siječnja 2018. godine.  Svetu misu služio je mons. Antun Sente, ml., župnik, a u prigodnoj homiliji istaknuo je kako smo svi pozvani darivati i pomagati jedni drugima, te molio Gospodina da pokojnom Nikoli Šebetiću oprosti sve slabosti i iskaže milosrđe radi svih djela dobrote koja je činio za svoje sugrađane.

Nikola Šebetić najpoznatiji je po tome što je svoju imovinu i sve što je posjedovao darovao za izgradnju Opće bolnice Karlovac. Iz tog razloga službenici bolnice predvođeni prim. dr. sc. Ervinom Jančićem, ravnateljem, položili su vijenac na spomenploču Nikoli Šebetiću i sudjelovali na svetoj misi. Prije misnog slavlja u Općoj bolnici Karlovac obitelj pokojnog mons. Vladimira Stankovića darovala je Nacionalnom svetištu svetog Josipa bistu kardinala Franje Kuharića.

Čitaj dalje

Misa zahvalnica za 150 godina Glasnika svetog Josipa

49. obljetnica posvete Josipova svetišta

Neka Duh Sveti nadahnjuje i vodi naše školarce