Događanja

Služena sv. misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića

Sveta misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića služena je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u karlovačkom naselju Dubovac u ponedjeljak 15. siječnja 2018. godine. 

Sveta misa za karlovačkog dobročinitelja Nikolu Šebetića služena je u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne u karlovačkom naselju Dubovac u ponedjeljak 15. siječnja 2018. godine.  Svetu misu služio je mons. Antun Sente, ml., župnik, a u prigodnoj homiliji istaknuo je kako smo svi pozvani darivati i pomagati jedni drugima, te molio Gospodina da pokojnom Nikoli Šebetiću oprosti sve slabosti i iskaže milosrđe radi svih djela dobrote koja je činio za svoje sugrađane.

Nikola Šebetić najpoznatiji je po tome što je svoju imovinu i sve što je posjedovao darovao za izgradnju Opće bolnice Karlovac. Iz tog razloga službenici bolnice predvođeni prim. dr. sc. Ervinom Jančićem, ravnateljem, položili su vijenac na spomenploču Nikoli Šebetiću i sudjelovali na svetoj misi. Prije misnog slavlja u Općoj bolnici Karlovac obitelj pokojnog mons. Vladimira Stankovića darovala je Nacionalnom svetištu svetog Josipa bistu kardinala Franje Kuharića.

Čitaj dalje

Župni listić 4. uskrsna nedjelja 21.4.2024.

Slavonci, Dalmatinci i Posavci pri svetom Josipu

“Hvaljen Isus i Marija” Radio Sljemena i Maranatha pri svetom Josipu