Događanja

Zbor Nacionalnog svetišta svetog Josipa nastupio na koncertu „Božić u Ciboni“

Tradicionalni 29. po redu koncert „Božić u Ciboni“, koji se redovito održava na blagdan svetog Stjepana 26. prosinca, ove godine održan je u znaku svetog Josipa obzirom da je ova godina posvećena upravo zaštitniku Hrvatske. 

Tradicionalni 29. po redu koncert „Božić u Ciboni“, koji se redovito održava na blagdan svetog Stjepana 26. prosinca, ove godine održan je u znaku svetog Josipa obzirom da je ova godina posvećena upravo zaštitniku Hrvatske.  Među brojnim zborovima pristiglih iz različitih dijelova Hrvatske nastupio je i zbor Nacionalnog svetišta svetog Josipa prateći kroz dvadesetak božićnih pjesama poznate hrvatske pjevače poput Alana Hržice, Bojana Jambrošića, Leona Košavića, Ivana Šimatovića, Vande Winter, Nine Kraljić, Mie Dimšić i mnogih drugih.

U bogatom programu slavljeničkoj atmosferi pridružio se i mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, koji je svim vjernicima u domovini i inozemstvu uputio božićnu čestitku, podsjetivši na važnost odabira svetog Josipa za zaštitnika Hrvatske od strane Hrvatskog sabora prije 330 godina, kao i na važnost širenja štovanja svetoga Josipa i utjecanja njegovom moćnom zagovoru. „Volio bih da onako kako Irci slave svetoga Patrika, Hrvati slave i časte svetoga Josipa.“ – poručio je između ostalog rektor karlovačkog Svetišta.

 

 

Čitaj dalje

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca

Molitveni hod Gradu za rođendan i Karlovčanima na blagoslov

Kćeri Božje Ljubavi dobile plaketu Grada Karlovca