Događanja

U Svetištu zaštitnika Hrvatske održana tribina o opasnostim Istanbulske konvencije

Tribina o opasnostima i negativnim posljedicama ratifikacije Istanbulske konvencije održana je 28. studenog 2017. godine u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. O navedenoj temi govorio je prof. Matija Milošić, dipl. teolog i koordinator pokreta „Mladi Srca Marijina“.

Tribina o opasnostima i negativnim posljedicama ratifikacije Istanbulske konvencije održana je 28. studenog 2017. godine u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. O navedenoj temi govorio je prof. Matija Milošić, dipl. teolog i koordinator pokreta „Mladi Srca Marijina“. Vjeroučitelj Milošić naglasio je da su postavke Istanbulske konvencije, kojima se želi spriječiti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, prihvatljive i dobrodošle, ali i da je nepotrebno i pogubno uvoditi i nametati rodnu ideologiju pod krinkom zaštite žena i obitelji. Istaknuo je da Istanbulska konvencija ne sadrži definiciju pojmova „žena“ i „muškarac“ već ističe da su „muškarac“ i „žena“ svi oni koji se poistovjećuju s tim terminima, bez obzira na spol.

Obzirom da bi ratifikacijom konvencije ona imala veću pravnu snagu od hrvatskih zakona, svi zakoni morali bi se korigirati u skladu s njom, što znači da bi se rodna ideologija morala uvesti u obrazovanje, sport, vjeru, kulturu, običaje, tradiciju i medije, što je i istaknuto u samoj konvenciji. „Na udaru bi se našli brak, obitelj i obiteljske vrijednosti. Ugrozilo bi se Ustavno pravo roditelja da slobodno odlučuju o odgoju svoje djece.“ – pojasnio je predavač. Objasnio je i štetnost uvođenja rodne ideologije u obrazovanje na psihoseksualni razvoj djece. Milošić je opisao i nekoliko negativnih slučajeva nastalih uvođenjem pojma „roda“. Istaknuo je slučaj Christophera Hambrooka u Kanadi koji se predstavljao kao transrodna žena i dobio pristup skloništima za žene žrtve nasilja te ih sesksualno zlostavljao ili slučaj Fallona Foxa koji se deklarirao kao žena i sudjelovao u borilačkom sportu u ženskoj kategoriji i teško ozlijedio protivnicu, te brojne slučajeve u kojima su muškarci deklarirani kao žene zloporabili  pravo pristupa ženskim prostorijama. Predavač je potaknuo slušatelje na informiranje ljudi s kojima su u doticaju i odlučnost u nastojanju da se zaštite temeljne vrijednosti na kojima počiva hrvatsko društvo. Nakon predavanja uslijedila je rasprava.

 

 

Čitaj dalje

160 pjevača

Više od umjetničkog doživljaja

Misa zahvalnica za uspješan znanstveni skup “Protector Croatiae”