Događanja

U Svetištu zaštitnika Hrvatske održana tribina o opasnostim Istanbulske konvencije

Tribina o opasnostima i negativnim posljedicama ratifikacije Istanbulske konvencije održana je 28. studenog 2017. godine u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. O navedenoj temi govorio je prof. Matija Milošić, dipl. teolog i koordinator pokreta „Mladi Srca Marijina“.

Tribina o opasnostima i negativnim posljedicama ratifikacije Istanbulske konvencije održana je 28. studenog 2017. godine u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. O navedenoj temi govorio je prof. Matija Milošić, dipl. teolog i koordinator pokreta „Mladi Srca Marijina“. Vjeroučitelj Milošić naglasio je da su postavke Istanbulske konvencije, kojima se želi spriječiti nasilje nad ženama i nasilje u obitelji, prihvatljive i dobrodošle, ali i da je nepotrebno i pogubno uvoditi i nametati rodnu ideologiju pod krinkom zaštite žena i obitelji. Istaknuo je da Istanbulska konvencija ne sadrži definiciju pojmova „žena“ i „muškarac“ već ističe da su „muškarac“ i „žena“ svi oni koji se poistovjećuju s tim terminima, bez obzira na spol.

Obzirom da bi ratifikacijom konvencije ona imala veću pravnu snagu od hrvatskih zakona, svi zakoni morali bi se korigirati u skladu s njom, što znači da bi se rodna ideologija morala uvesti u obrazovanje, sport, vjeru, kulturu, običaje, tradiciju i medije, što je i istaknuto u samoj konvenciji. „Na udaru bi se našli brak, obitelj i obiteljske vrijednosti. Ugrozilo bi se Ustavno pravo roditelja da slobodno odlučuju o odgoju svoje djece.“ – pojasnio je predavač. Objasnio je i štetnost uvođenja rodne ideologije u obrazovanje na psihoseksualni razvoj djece. Milošić je opisao i nekoliko negativnih slučajeva nastalih uvođenjem pojma „roda“. Istaknuo je slučaj Christophera Hambrooka u Kanadi koji se predstavljao kao transrodna žena i dobio pristup skloništima za žene žrtve nasilja te ih sesksualno zlostavljao ili slučaj Fallona Foxa koji se deklarirao kao žena i sudjelovao u borilačkom sportu u ženskoj kategoriji i teško ozlijedio protivnicu, te brojne slučajeve u kojima su muškarci deklarirani kao žene zloporabili  pravo pristupa ženskim prostorijama. Predavač je potaknuo slušatelje na informiranje ljudi s kojima su u doticaju i odlučnost u nastojanju da se zaštite temeljne vrijednosti na kojima počiva hrvatsko društvo. Nakon predavanja uslijedila je rasprava.

 

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar