Događanja

Novi broj Glasnika svetog Josipa br. 3/2017

Novi broj Glasnika svetog Josipa (br. 3./2017.) donosi obilje zanimljivosti iz života Nacionalnog svetišta svetog Josipa koje u ovoj Godini svetog Josipa preplavljuje rijeka hodočasnika. 

Novi broj Glasnika svetog Josipa (br. 3./2017.) donosi obilje zanimljivosti iz života Nacionalnog svetišta svetog Josipa koje u ovoj Godini svetog Josipa preplavljuje rijeka hodočasnika.  Posebno su svetom Josipu ove godine hodočastili članovi Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, brojne redovnice, a po drugi puta hodočastila je i Bjelovarsko-križevačka biskupija. Osim duhovne obnove i okrijepe, kako hrvatskih tako i inozemnih hodočasnika, u Nacionalnom svetištu u tijeku je i materijalna obnova o čemu piše ovaj broj Glasnika.

Obilje teoloških tekstova koji obogaćuju čovjekovu dušu i približuju mu Gospodina i njegovog djevičanskog oca svetog Josipa donose prof. dr. sc.  Ivan Bodrožić, Katarina Pučar, John-Ivan Prcela, Stjepan Lice i Nikola Kuzmičić. Da se ne zaboravi bogata crkven povijest pobrinuli su se dr. sc. Agneza Szabo i dr. sc. Vlado Mikšić. Zanimljiv intervju dao je preč. mr. Josip Kuhtić, rektor zagrebačke katedrale i kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog. Posebno je zanimljiv dar koji je premijer Plenković prilikom posjeta darovao papi Franji. O čemu se radi, pronađite u novom broju Glasnika.

Cijena Glasnika svetog Josipa je 10 kn, a godišnja pretplata iznosi 40 kn. Ukoliko se želite pretplatiti možete nas kontaktirati na broj telefona: 047/417-031 ili putem e-maila: ured@svetijosip.com.

 

Čitaj dalje

Prvopričesničko slavlje

Otvoreni 16. Dani hrvatskih svetaca i blaženika u Križevcima

Biti svećenik nezasluženi je Božji dar