Događanja

Mladi iz zagrebačke Peščenice zapjevali svetom Josipu

U Nacionalno Svetište svetog Josipa u nedjelju 29. listopada hodočastili su mladi iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Peščenice-Zagreb i pjesmom obogatili večernje misno slavlje koje je predvodio njihov župnik fra Marko Bijelić u zajedništvu s mons. Senteom. 

U Nacionalno Svetište svetog Josipa u nedjelju 29. listopada hodočastili su mladi iz Župe bl. Augustina Kažotića iz Peščenice-Zagreb i pjesmom obogatili večernje misno slavlje koje je predvodio njihov župnik fra Marko Bijelić u zajedništvu s mons. Senteom.  U svojoj propovijedi fra Marko istaknuo je važnost najvažnije kreposti-ljubavi.

„Ljubav prema Bogu nije potpuna bez ljubavi prema drugima.“ kazao je. Porukom na služenje drugima pozvao je vjernike na nesebičnu ljubav koja je vječna. Nakon svete mise bila je organizirana večera i druženje u pastoralnom centru Svetišta.

Prije njih, u poslijepodnevnim satima, stotinjak hodočasnika iz Župe svetog Petra apostola iz Kaštel Novog predvođeno župnikom don Dariom Čorićem pohodilo je Josipovo svetište. Trodnevnu duhovnu obnovu u Kući susreta Tabor u Samoboru odlučili su zaključiti molitvom i zahvalom glavnom zaštitniku Hrvatske, svetom Josipu. Obradovani gostoprimstvom pozvali su rektora Svetišta mons. Antuna Sentea ml. i njegove župljane na hodočašće na blagdan Velike Gospe u Svetište Gospe od Stomorije.

 

Čitaj dalje

Molitveni hod Gradu za rođendani Karlovčanima na blagoslov

Župni listić 14. nedjelja kroz godinu 7.7.2024.

Novi broj Glasnika svetog Josipa