Događanja

Proslava svete Cecilije

Svetkovina sv. Cecilije proslavljena je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 22. studenog 2014., večernjom svetom misom koju je predvodio mons. Antun Sente ml., župnik i rektor Svetišta, u koncelebraciji s vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom. Sv. misu animirali su dječji zbor „Josipove pahuljice“, zbor mladih „Agape“ i župni zbor „Sv. Josip“. 

Svetkovina sv. Cecilije proslavljena je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 22. studenog 2014., večernjom svetom misom koju je predvodio mons. Antun Sente ml., župnik i rektor Svetišta, u koncelebraciji s vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom. Sv. misu animirali su dječji zbor „Josipove pahuljice“, zbor mladih „Agape“ i župni zbor „Sv. Josip“. Govoreći o evanđelju (Lk 20, 27-40), mons. Sente naglasio je kako Isus u njemu ne govori o ženidbi već o tome kako je on Bog živih. Tog je bila svjesna i sveta Cecilija i zato ju nije bilo strah živjeti za Boga i sve staviti na Njega. Ljudi koji su u njezino vrijeme bili moćni htjeli su da se ona odrekne Isusa i kaže da on ne postoji i da ne vjeruje u njega, te da se pokloni nekim njihovim idolima. Slična iskušenja i mi danas prolazimo. Pa i u glazbi se puno toga nudi što je moderno, ali nije baš sve to od Boga, a puno toga je i protiv Njega. Takve stvari često nam daju prividnu i kratkotrajnu radost, ali u konačnici čovjeka čine nesretnim, bez nade i on tada vrlo lako upada u razne teškoće, besmisao, depresiju i na kraju uopće ne vidi smisao života, pa si neki i oduzmu život. Rektor Sente istaknuo je zatim svim okupljenim pjevačima kako je njihovo pjevanje blagoslovljeno, jer kako kaže sv. Augustin: „Tko pjeva, dvostruko moli.“, te im zahvalio na svakoj probi i žrtvovanom vremenu kako bi liturgija u našem Svetištu bila dostojna Gospodina. Poželio im je da njihov dar uvijek bude usmjeren Bogu, a On će im još više nadodati. Posebno im je poželio da budu uvršteni u korove anđela i svetih i u vječnosti slave Gospodina.

Nakon euharistijskog slavlja, svaki zbor je otpjevao 2 pjesme, nakon čega je uslijedilo druženje u Velikoj dvorani Svetišta sv. Josipa.

 

Foto: Matija Barberić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čitaj dalje

Župni listić 15. nedjelja kroz godinu 14.7.2024.

Misom u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa obilježen Dan grada Karlovca

Molitveni hod Gradu za rođendan i Karlovčanima na blagoslov